Сподели

Мария Божкова от Ритбул: Нуждата от дигитализация вече е осъзната, дори и там, където се отлагаше във времето

28 април 2020 г.

 

 

Ситуацията, свързана с разпространението на коронавируса в световен мащаб, изправя бизнеса пред огромни предизвикателства и неизбежни промени. А правилният път към успешен изход от обстоятелствата ще бъде начертан от истинските лидери, от хората, превели компаниите си през не една и две трудности, от адаптивните, смелите и предприемчивите. Затова в поредица от интервюта Инженер.bg ще Ви срещне с ръководителите на компании с устойчиво развитие през последните години. Наш първи гост е лъчезарна и стилна дама, която ръководи с желязна ръка успешна компания и е домакиня на едни от най-веселите купони, събиращи целия бранш. Представяме Ви инж. Мария Божкова, управител на Ритбул.

Здравейте, г-жо Божкова! От години искаме да направим интервю с Вас. Дойде му времето, а то в момента е особено, карантинно. Как е екипът на Ритбул?

Здравейте! Радвам се, че правим интервюто точно сега, защото сме част от наистина много странен и същевременно интересен период. Екипът на Ритбул е добре. Здрави сме и работим. Щастливи сме, че екипът ни се състои от изключителни професионалисти с висок дух и позитивна енергия.

Разговаряме в ситуация, чиито условия не можем да пренебрегнем. Затова нека започнем оттам – как според Вас кризата около COVID-19 ще промени бизнеса в контекста на днешната ситуация?

Тепърва ще виждаме промените и последствията от кризата около COVID-19. Нуждата от дигитализация и автоматизация беше осъзната, дори от предприятия и сектори, където това сякаш се отлагаше във времето. Наблюдаваме как обстоятелствата притискат и е нормално бизнесът да се настройва спрямо нуждите и изискванията на потребителите и пазара, за да оцелее и да запази позициите си.

А как виждате отражението в дългосрочен план? Кои бизнес дейности, с които сме свикнали като даденост, ще се променят? Възможно ли е да наблюдаваме сектори от индустрията и строителството, които ще се трансформират до неузнаваемост, или напротив?

Според мен е рано да се правят анализи и заключения, тъй като тази ситуация, освен че е неочаквана за всички, е и напълно нова в историята ни. Тя се различава от стандартните икономически кризи. Не знаем докога ще продължи, не знаем как ще се развият събитията – ще се преборим ли до края на лятото, ще има ли ваксина, ще продължи ли нормално животът през есента?

Със сигурност ще наблюдаваме преструктуриране в много сектори, но нека сме позитивни и да приемаме настъпващите промените, като и ние се променяме с тях.

Настоящата ситуация промени ли начина на работа на Ритбул? А гамата от предлаганите продукти и услуги?

Както вече споменах, Ритбул се състои от изключително сплотен екип от професионалисти. Голяма част от хората работят от вкъщи, все така отдадени. Обслужваме всички запитвания и поръчки в срок, както обикновено!

Продуктовата ни гама е широка, като нашата цел винаги е била да бъдем първият избор, когато се търси високо качество в сферата на електроизграждането, производството и автоматизацията. Неслучайно си партнираме с най-добрите световни производители като Eplan, Harting, Wago, ETI, Heitec, Westermo и мн. др.

В момента наблюдаваме повишен интерес към продукти като термовизионни камери и инфрачервени термометри на немския производител Testboy, на който сме официален партньор за България вече няколко години.

Може ли ситуацията да се разглежда и като лакмус на партньорски отношения?

Със сигурност, ситуацията е изпитание за всички. С нашите партньори и клиенти работим от дълги години и се гордеем, че отношенията ни се базират на взаимно уважение.

Всяка криза крие и възможности. Какви са основните предизвикателства за Ритбул в тези дни?

Насочили сме силите си към развитието на Ритбул.

В момента разработваме няколко интересни и доста вълнуващи проекта за нас, които ще променят облика на Ритбул. Но нека да не изпреварваме събитията. Скоро ще Ви разкажем за тях.

Пожелайте нещо на Вашите клиенти, партньори и служители, а и на всички наши читатели.

Пожелавам на всички най-вече здраве! Мисля, че с повече упоритост и позитивно мислене ще излезем от ситуацията, заредени с нови сили и идеи. Заедно ще се преборим и ще вървим напред още по-силни!


Информация за фирма Ритбул ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Ритбул

Сподели

Още от Индустрия 4.0