Сподели

Мехатроникс: Новите контролери за движение AX-308E на Delta са отлично решение за Industry 4.0 приложения

26 юли 2021 г.

 

 

Отличителни техни характеристики са опростено програмиране и поддръжка на EtherCAT, OPC UA, EtherNet/IP, MODBUS и MODBUS TCP комуникационни протоколи

Delta, глобален лидер в решенията за управление на системи за електрозахранване, отопление и индустриална автоматизация, обяви пазарния дебют на AX-308E – първия в портфолиото на компанията компактен PLC контролер за движение от серията AX-3. Той е разработен в CODESYS среда, отговаря на международните стандарти и е ориентиран към интелигентни приложения за индустриална автоматизация, съкращавайки времето за обучение и програмиране. „Този контролер за движение по няколко оси, който може да управлява до осем EtherCAT сервозадвижвания, е съвместим с доказаната AS серия на Delta и поддържа широк спектър от индустриални комуникационни протоколи, включително EtherCAT. Той предлага цялостно решение за контрол на движението. AX-308E е предназначен за управление на движението в най-различни индустриални отрасли, например в опаковащата индустрия и в дървообработването. Със серията AX-3 Delta увеличава мащабируемостта на своето продуктово портфолио за управление на движението, предлагайки на клиентите си от целия свят повече възможности“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от водещата инженерингова и търговска фирма Мехатроникс, официален дистрибутор на Delta Electronics за българския пазар.

Гъвкавост, осигурена от различни варианти на интерфейсите

Контролерът AX-308E е в състояние да управлява до осем EtherCAT сервозадвижвания, както и инвертори, отдалечени I/O модули и устройства на други производители. Освен това с помощта на интегрираните бързи цифрови изходи могат да се контролират до четири задвижвания с импулсно управление.

„Предлаганият широк спектър от комуникационни интерфейси, включително Modbus TCP/RTU, Ethernet/IP и OPC UA, превръщат този PLC контролер в отлично решение за Industry 4.0 приложения“, коментираха от Мехатроникс. Комуникационните му възможности са допълнени от 16 цифрови входа, 8 цифрови изхода, два серийни порта, два интерфейса за инкрементални енкодери и SSI порт. Поддръжката на допълнителни I/O точки, температурни сензори и тензодатчици се осигурява благодарение на съвместимостта на контролера със съществуващите разширителни модули от серията AS на Delta.

По-кратък период от разработката до пускането на пазара с DIADesigner-AX

„DIADesigner-AX позволява интеграцията на CODESYS в софтуерната платформа DIAStudio. Средата на програмиране осигурява поддръжка от етапа на планиране до въвеждането в експлоатация. Това улеснява внедряването както на сравнително опростени, така и на по-сложни устройства за управление на движението, включително преместване по една или няколко оси, електронни кинематични схеми, ECAM и интерполация в съответствие с международните стандарти като IEC 61131-3 и PLCopen“, поясниха експертите от Мехатроникс.

Програмистите могат да се възползват и от други интегрирани инструменти, например осцилоскоп, симулатор и редактор за дизайна на автоматизирани системи за управление на производството.

Основни предимства на PLC контролери от среден клас AX-308E, серия AX-3:

  • Поддържат до 8 EtherCAT сервозадвижвания, както и устройства на други производители;

  • Минимално време за EtherCAT синхронизация: 2 ms по 8 оси;

  • Минимално време за изпълнение на стандартна команда: 5 ns;

  • Вградени интерфейси за енкодери: два инкрементални и един SSI;

  • Вградени 16 цифрови входа (200 kHz×4) и 8 цифрови изхода (200 kHz×4; поддържа сервозадвижвания с импулсно управление);

  • Поддържани протоколи: EtherCAT, OPC UA (сървър), EtherNet/IP, MODBUS и MODBUS TCP.

„PLC контролерите AX-308E от серия AX-3 вече се предлагат на европейските пазари и могат да бъдат доставени от подразделението на Delta за Европа, Близкия изток и Африка (EMEA)“, допълниха още от Мехатроникс.

Повече информация за Мехатроникс ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Мехатроникс, Delta Electronics, freepik.com

Сподели

Още от Индустрия 4.0