Сподели

С обща мисия и визия, SТAMH и Movu изграждат автоматизирани и роботизирани складове на настоящето и бъдещето

01 юни 2024 г.

 

 

Стратегическото международно партньорство между Movu Robotics и STAMH Group осигурява конкурентно предимство на бизнеса в Централна и Югоизточна Европа, като позволява по-гъвкава, мащабируема и достъпна складова автоматизация. Сътрудничеството между водещите компании води до разработката и внедряването на новаторски решения, оптимизиращи оперативните процеси в предприятия от Румъния, Сърбия, Гърция, Хърватия, България, Северна Македония, Босна и Херцеговина, Албания и Черна гора. „Автономно работещите технологии са концепция на бъдещето, която се случва днес. С повече от 15 000 успешни интеграции, 25 години опит и системи за съхранение, работещи в 23 държави по света, ние продължаваме да доказваме своя ангажимент да интегрираме персонализирани решения за автоматизация“, коментираха от STAMH Group.

Atlas система за палета

Обща визия за бъдещето 

Една от причините за успешното партньорство между компаниите е споделянето на обща визия за бъдещето. Професионалистите са на мнение, че както големите, така и малките складови помещения могат да бъдат ефективно оптимизирани по отношение на полезно пространство за съхранение и интралогистични процеси. „Независимо дали става въпрос за големи съоръжения, обработващи палетизирани товари, или за по-новите микро и нано фулфилмънт центрове, близо или дори в рамките на големите градове, автоматизираните решения ще позволят гладка и ефективна работа без грешки, денонощно, всеки ден от годината“, коментираха от екипа STAMH пред ДигиталнаИндустрия.bg.

„Интеграцията на мащабируеми, модулни, Plug and Play технологии на Movu в инженерни и интеграционни проекти осигурява по-добро използване на пространството, висока безопасност, енергийна ефективност и оптимално управление на труда, за да се намалят оперативните разходи. Сътрудничеството ни със STAMH е израз на международния ни ангажимент за стимулиране развитието на бизнеса. Благодарение на него, складовата автоматизация е по-лесна от всякога“, категоричен е Щефан Питерс, главен изпълнителен директор на Movu Robotics.

 

Movu Robotics предлага усъвършенствано портфолио от автоматизирани технологии за енергоефективни складове на бъдещето. Това включва: роботизираната 2D совалка за палети „Movu Atlas“, предназначена за дълбоко и високо складиране, AMR решението „Movu ifollow“ за колаборативен пикинг и напълно автономно транспортиране на палети, 3D системата за съхранение и изпълнение на заявки „Movu escala“ и „Movu eligo“ – робот за автоматизирано пикиране на артикули с тегло до 2 kg.

Eligo – пикинг роботи

Дългогодишният опит на интеграторите от STAMH Group и компетенциите им по отношение на технологиите за автоматизация и роботизация, позволяват на специалистите да изготвят проекти за персонални решения, съобразени с конкретните изисквания и нужди на клиента и спецификите на помещението.

Роботизация и складова автоматизация - по-лесни и по-ефективни от всякога, благодарение на новото партньорство 

Международните инженерни и софтуерни екипи на STAMH Group са тясно специализирани в сферата на складовата автоматизация. Роботизирани решения за палетизирани товари, като Movu Atlas, и специално проектираната система от стелажи, вече се инсталират в дистрибуционни центрове в Югоизточна и Централна Европа, демонстрирайки предимствата на технологиите от ново поколение и приноса им за повишавана а конкурентоспособността на предприятията.

„С внедряването на Movu Atlas се намаляват ширината и броя на пътеките за движение, с което се осигурява оптимизация на пространството за ефективно складиране на палета. Двупосочните движения на новите роботизирани совалки се контролират от интелигентен софтуер, намалявайки ненужните движения и постигайки оптимални операции. Той избира най-удобния робот за изпълнение на следващата задача за съхранение и извличане“, информираха специалистите от STAMH.

Atlas сиистема за палета

Сред пазарните предимства на роботизираните совалки е възможността за мащабируемост, т.е. първоначално клиентът може да подобри дейността си с използването на само една совалка, а на по-късен етап безпроблемно да интегрира и допълнителни, които да отговарят на развиващите се нужди на бизнеса му. Movu Atlas разполагат с интегрирана зарядна станция с възможност за автономно зареждане в движение, което допълнително намалява ръчните операции.  

Ползи за електронната търговия

Електронната търговия прогресивно увеличава пазарния си дял, което превръща логистиката ѝ във все по-важен аспект от нейната дейност. По последни данни, потребителите, използващи услугите на електронната търговия, са се увеличили с 20% (от 55% през 2012 г. до 75% през 2022 г.).

Според проучване на Евростат модерните центрове за доставка и дистрибуция са се превърнали в решаващи икономически „двигатели“ за всеки онлайн бизнес, целящ растеж. „В новите дистрибуционни центрове интегрираме решения като Movu escala, за да се постигне роботизирано съхранение и извличане на стоки за пикиране. Совалките са проектирани за автономно зареждане в движение и триизмерни (X- и Y-ос) операции“, коментираха от STAMH.

Escala с роботи eligo

Богат асортимент за автоматизация – от AGV до AMR решения

STAMH и Movu предлагат доказана и перспективна AMR технология за намаляване на ръчното транспортиране на стоки на големи разстояния в модерни дистрибуторски центрове. „Movu ifollow е отличен пример за най-новите AMR системи, които внедряваме. Те са леки, бързи, сигурни и интелигентни, не изискват сложна интеграция на направляващи системи или инфраструктурни промени в склада. AMR системите разполагат с контролиран от Plug-and-Play софтуер за ефективно навигиране около статични и движещи се препятствия, докато транспортират тежки товари. Movu ifollow AMRs са доказан инструмент за съвместно пикиране и са приложими дори при ниски температури в хладилните складове“, допълниха още професионалистите от STAMH Group.

AMR робот за интралогистичен транспорт

Партньорството между STAMH Group и Movu позволява интегрирането на автоматизирани складови системи и технологии, които имат потенциала да изведат вътрешната логистика в Централна и Югоизточна Европа на следващо – много по-високо ниво. Резултатът за всеки разрастващ се бизнес в региона би бил повишена конкурентоспособност и скорост на операциите, както и по-голяма удовлетвореност на клиентите.

Повече информация за Стам Лтд ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: STAMH, STAMH Group

Сподели

Още от Индустрия 4.0