Сподели

Новите стъклени сензорни панели iNELS са перфектното допълнение към смарт системата за автоматизация на дома

30 ноември 2023 г.

 

 

iNELS е иновативна система за контрол на умни домове, офиси, административни сгради и хотели, собствена търговска марка и доказана технология за сградна автоматизация на чешкия производител ELKO EP. Решението обединява продуктови групи както за кабелно, така за и безжично управление на осветлението, отоплителните системи, климатизацията, пожароизвестителната инсталация, охранителните камери, мултимедийните устройства и др.

„Сред най-новите попълнения в гамата от решения за домашна и офисна автоматизация на iNELS са изключително стилни стъклени панели с интуитивен сензорен екран, които позволяват удобно и лесно управление на осветлението, щорите и други свързани устройства. Със своя красив и минималистичен дизайн, освен че осигуряват още по-голяма гъвкавост, те засилват усещането на лукс, комфорт и сигурност у дома или на работното място“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от водещата българска търговска и инженерингова компания ЕЛКО ЕП, официален партньор и представител у нас на ELKO EP.

Обширното портфолио от стъклени контролни устройства iNELS включва сензорните контролери с обозначения GSB3-40, GSB3-60 и GSB3-90, както и GSB3-40/S, GSB3-60/S и GSB3-90/S. Те са широко застъпени в най-различни проекти, например като част от хотелската система за управление на стаи за гости GRMS.

„Разликите между тези варианти стъклени сензорни панели е, че GSB3-40 и GSB3-40/S са оборудвани с четири, GSB3-60 и GSB3-60/S – с шест, а GSB3-90 и GSB3-90/S – с девет сензорни бутона, чиито функции могат лесно да се променят от софтуера. Моделите GSB3-40/S, GSB3-60/S и GSB3-90/S позволяват и персонализирано гравиране на символи при желание от страна на клиента“, обясниха българските специалисти.

Стъклените сензорни панели разполагат с вграден температурен сензор, както и с аналогово-цифров вход (AIN/DIN), който позволява свързване с безволтов контакт или външен температурен сензор TC/TZ, за измерване на температурата на пода например. Стъклените контролери са изцяло дизайнерска разработка от системата iNELS и са налични в стилните черен и бял вариант. Отделните символи по панела могат да бъдат осветени в някой от седемте цвята – червен, розов, зелен, син, тюркоазен, жълт и бял.

„За разлика от конвенционалните контролни устройства, стъклените сензори екрани на iNELS са компактно решение, което спомага за пестене на място, сигнализира за състоянието на всеки изход на системата, дава възможност за измерване на температурата и влажността, както и за свързване на външни бутони или датчици. Отличително за нашите дизайнерски панели е, че всеки бутон може да управлява всяко изпълнително устройство или уред, свързан към системата. И това не е всичко: съществува опцията да бъде зададена различна функция или набор от функции (макрос) към всеки бутон. Така, един бутон може да послужи за управление на няколко уреда едновременно“, коментираха от фирмата.

Серията GSB3 е проектирана за монтаж в инсталационна кутия. Всички версии са с размерите на модул (94x94 mm) от класа на луксозните превключватели. В допълнение към останалите функции, сензорните панели SBP/SWP имат и интегриран сензор за близост, който може да се активира и освети символите на екрана автоматично при засечен обект на разстояние от около 0.25 m.

Новата гама стъклени сензорни панели iNELS носят многобройни предимства за потребителите, сред които:

  • Съвременен и усъвършенстван дизайн;
  • Компактно решение, което спестява пространство;
  • Повишена чувствителност на допир;
  • Минимизирани енергийни разходи;
  • Налични и във версия без символи за още по-изчистена визия;
  • Възможен вариант със сензор за близост.

 

Повече информация за ЕЛКО ЕП и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: iNELS, ЕЛКО ЕП България

Сподели

Още от Индустрия 4.0