Сподели

Ново решение за Industry 4.0 на Yokogawa – система за управление на промишлена информация Exaquantum R3.20

04 септември 2020 г.

 

 

Yokogawa Electric Corporation обяви пазарния дебют на своята най-нова разработка Exaquantum R3.20 – подобрена версия на софтуерния пакет за управление на индустриална информация (PIMS), част от семейството продукти за оптимизация на активи OpreX. „Японският производител създава Exaquantum, подкрепяйки прехода към дигитална трансформация на своите клиенти в преработващата промишленост. Софтуерното решение е разработено да събира големи обеми производствени данни и да ги преобразува в използваема, ценна бизнес информация, чрез която операторите да подобряват своите процеси и да повишат качеството на своята продукция“, коментираха за Инженер.bg от дъщерното дружество у нас Йокогава България.

Разширена поддръжка за OPC UA

Все по-голям брой индустриални системи и устройства за автоматизация се проектират, за да бъдат съвместими със сигурната комуникационна архитектура OPC UA. Този комуникационен стандарт, назависим от използваните хардуер и операционна система, гарантира висока сигурност при преноса на промишлени данни и служи за основа при изграждането на концепции за Industry 4.0. „За да подобри качеството на предлаганите услуги, Yokogawa разработи своето решение Exaquantum R3.20 за работа с OPC UA. Благодарение на тази разширена свързаност, новият софтуер може да събира данни от множество видове активи, като сензори, комплексни системи и бизнес приложения“, допълниха от офиса на производителя у нас.

Exaquantum R3.20 е подходящо приложение за различни сектори на индустрията, сред които нефтохимическата промишленост, енергетиката, производството на желязо и стомана, цветни метали, целулоза и хартия, храни, фармацевтични продукти, в пречистването на води и мн.др. Основните приложения на софтерното решение включват:

 - Събиране на данни от производствени процеси в реално време и съхранение в бази данни;

 - Изчисляване и анализиране на събраните данни;

 - Визуализация на събраните данни чрез диаграми и други видове графики, електронни таблици и др.

Подобрен анализ на данните

Огромните количества събрани производствени данни могат да бъдат изучавани и анализирани с помощта на вградените инструменти и приложения на Exaquantum. Софтуерът служи също като ефективен и сигурен интерфейс за предоставяне на данни към най-новите платформи за бизнес анализ, чрез които се постига подобрение на оперативните процеси и повишаване на качеството.

„За да отговори на повишаващите се изисквания към анализа на данни и увеличаването на обема на самите данни, Exaquantum R3.20 включва подобрена функционалност, която позволява импортирането на 16 пъти по-големи масиви от данни за по-лесен анализ в Excel, в сравнение с предишната версия на пакета. Също така подобрената оперативност при експортиране на файлове в CSV формат позволява по-лесна връзка с други бизнес системи и инструменти“, обясниха от Йокогава България.

 

Поддръжка на най-новите операционни системи и IT софтуер

За да бъде гарантирано, че новото решение може да се управлява в корпоративните IT среди на клиентите, Exaquantum R3.20 поддържа Microsoft Office 365 и Microsoft SQL Server 2014 SP3. Също така клиентската функция на софтуера е подобрена, за да работи на Windows 10 Pro/Enterprise SAC. В допълнение, за да се засили сигурността, Exaquantum R3.20 е съвместим и с разпределената система за управление CENTUM VP R6.07 на Yokogawa, както и с интерфейс пакета Exaopc R3.78 OPC“, пояниха в заключение от Йокогава България.

Повече информация за Йокогава България, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Йокогава България, Yokogawa, pexels.com

Сподели

Още от Индустрия 4.0