Сподели

Осигуряване на съвместимост между IIoT и Industry 4.0? Да, мисията възможна с контролера eXware на Exor

25 август 2020 г.

 

 

Контролерите от серията eXware на Exor имат ключова роля при осигуряване на съвместимост между IIoT и концепцията Industry 4.0. Действайки като централен елемент в среда на IIoT, eXware осигурява възможност за комуникация между устройствата за автоматизация, облака и приложенията. „Новият контролер eXware707T може да бъде използван в качеството на мощен индустриален IoT периферен шлюз, който е базиран на двуядрен процесор Intel Cyclone V FPGA SoC. Той е оптимално решение за приложения с интензивни периферни изчисления, които изискват протокол OPC UA през TSN“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от фирма Райкос Тех, която предлага изделията на Exor в България.

EXware707T е здраво и компактно устройство, проектирано като мощен IoT контролер и шлюз. „Той с основание може да се разглежда като стъпка напред по отношение на функционалността в сравнение с eXware707 и eX707Q благодарение на четирите Ethernet порта с TSN превключвател и на мощния процесор, базиран на Intel Cyclone V FPGS“, допълниха от доказаната българска инженерингова и търговска фирма.

Изделието може да интегрира в себе си HMI интерфейс JMobile чрез своя HTML интерфейс и мощни функции в качеството си на шлюз, IEC 61131 PLC контролер с мрежови I/O, както и защитена дистанционна връзка с облака Corvina Cloud. „Това е устройството, от което се нуждаете, за изграждане на периферни облачни решения с интензивен обмен на данни за IoT, базирани на протокол OPC UA TSN. С комбинацията от JMobile HMI, Corvina Cloud Security и CODESYS PLC eXware предлага на компаниите възможност да започнат от нетолкова сложно ниво на IoT, позволяващо бъдещо разширяване и изграждане на по-сложни решения в условията на Industry 4.0“, коментираха от Райкос Тех.

Благодарение на огромната библиотека от протоколи на JMobile, както и OPC UA за по-висок контрол на корпоративно ниво, eXware представлява напълно завършено решение от типа Plug & Use.

Отличителни характеристики на eXware:

 - Съвместим със съществуващи инсталации, включително и по-старо оборудване;

 - Съвместим с CODESYS V3. Поддържа мрежови стандарти (EtherCAT, PROFINET, EtherNet/IP и POWERLINK) и осигурява възможност за локално I/O разширение;

 - Защитена комуникация, базирана на HTTPS и TLS;

 - Лесно безжично свързване чрез опционален Plug-in модем PLCM09;

 - Plug-in модули за разширение на системата;

 - Системни настройки през уеб браузър;

 - Възможност да се използва като отворена Linux платформа;

 - Протокол OPC UA pub/sub през TSN;

 - Директно свързване с Corvina Cloud 2.0, както и с обществени облачни услуги;

 - Поддръжка AWS IoT Greengrass.

Повече информация за Райкос Тех ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Райкос Тех, Exor, freepik.com

Сподели

Още от Индустрия 4.0