Сподели

Потопете се в света на новата модулна система за сървърни и мрежови шкафове на Rittal VX-IT на 24 ноември

17 ноември 2020 г.

 

 

Rittal, световен лидер в развоя и производството на индустриални табла и шкафове, анонсира пазарния дебют на нова модулна система за сървърни и мрежови шкафове VX-IT, наследник на гамата TS-IT. Новата система осигурява значително по-бърза интеграция на IT инфраструктурите – от отделни мрежови шкафове до завършени центрове за данни. „VX-IT означава бързина, гъвкавост и модулност. Не пропускайте премиерния за България уебкаст, който ще представи шкафовете VX-IT, на 24 ноември 2020 г. (вторник) от 10.00 ч. Регистрацията е напълно безплатна“, информираха за ДигиталнаИндустрия.bg от Ритал ЕООД.


VX-IT предлага максимална свобода на конфигуриране чрез онлайн конфигуратор, използващ богата гама аксесоари. Проектиран като универсална модулна система, VX-IT е подходящ за всички обичайни приложения в качеството си на мрежови и сървърен шкаф. Широката гама от типоразмери варира от 15 до 52 U височина. Потребителите могат да ги комбинират според конкретните нужди и приложения. За използване в индустриална среда се предлагат изпълнения със степен на защита IP55, за центрове за обработка на данни – с 85% вентилирани врати, за високопроизводителни изчислителни системи HPC (High performance computing) – с топлинен товар до 45 kW на шкаф. Всички тези решения могат да бъдат обединявани в модулни IT контейнери, модулни блокове и модулни стаи за безопасност в енергийно ефективните центрове за данни.

По-бърз избор и поръчка

По-бърза, по-лесна и по-сигурна цифровизация – онлайн конфигураторът позволява последователен избор на компонентите, като контролира тяхната съвместимост.

С VX-IT Rittal използва пълния потенциал на цифровизацията в полза на своите клиенти. Целият процес по подбора, конфигурацията, поръчката и доставката на шкафовете е дигитализиран и напълно прозрачен. По време на конфигурацията се създава 3D модел, който се допълва със съответните аксесоари. След като този процес приключи, 3D моделът може да се използва в по-нататъшния процес на проектиране, като на негова база се получава и съответната оферта от Rittal. Индивидуалните изпълнения на IT шкафа се произвеждат с модерни производствени съоръжения, отличават се с много високо качество и се доставят бързо и навреме благодарение на оптимизираната логистична верига.

Друго предимство на шкафовете е, че всички варианти на VX-IT, проектирани с конфигуратора, вече се доставят тествани и сертифицирани с всичките им компоненти в съответствие с международните стандарти, например UL 2416, IEC 60950 и IEC 62368. Следователно клиентът не се нуждае от допълнително сертифициране за готовата конфигурирана система. С това решение IT мениджърите могат да спестят ценно време при проектирането и поръчките, като в същото време е гарантирано, че всички компоненти са в съответствие помежду си и функционират в перфектна хармония.

Максимална съвместимост и сигурност в бъдеще

Това, което е особено важно за настоящите потребители е, че VX-IT осигурява съвместимост със съществуващите Rittal RiMatrix системи и други IT инфраструктури, базирани на компоненти на Rittal. Също така е възможно да се заменят отделни компоненти в съществуващите центрове за данни, както и да бъдат разширявани по желание. Например компаниите могат да преоборудват съществуващи инсталации с TS-IT конструкции с новата VX-IT система, както и да използват специфичните за VX-IT компоненти за охлаждане, UPS или мониторинг. Това осигурява инвестиционна сигурност за настоящите центрове за данни на Rittal.

Бърз монтаж без инструменти

„Всеки, който работи в център за данни, иска да разполага с интелигентни и лесни за поддръжка решения. Rittal последователно следва този принцип и при разработването на VX-IT“, поясниха от българския офис на Ритал.

IT шкафът е проектиран за сглобяване от един човек без специални инструменти, благодарение на технологията „Snap-in“. Единиците за височина „U“ и дълбочината са маркирани за лесно регулиране при монтажа на 19-инчовите профили. Всички плоски компоненти, като странични или покривни панели, се монтират бързо и лесно с помощта на заключващи механизми и приспособления за позициониране. Новите вертикално разделени странични панели, които се предлагат като допълнителни аксесоари, предоставят на потребителите подобрен достъп в по-тесни помещения и ускоряват монтажа и обслужването. Вертикално разделените странични панели са оборудвани с обикновени панти, което означава, че те могат да се отварят като врати и са лесни за демонтиране. Предлагат се и хоризонтално разделени странични панели, които също опростяват достъпа, например до сървъри.

Стабилност и товароносимост до 1800 kg

Друга ключова характеристика на VX-IT е неговата висока стабилност. Благодарение на усилената конструкция на рамката, IT шкафът има по-голяма вертикална стабилност от своите предшественици. Товароносимостта е удостоверена както от вътрешни тестове в Rittal, така и чрез външно сертифициране от Underwriters Laboratories (UL).

Предлага се в два варианта: „VX-IT standard“ и „VX-IT dynamic“. Стандартното изпълнение на шкафа може да издържи статично натоварване до 1500 kg по показатели от тестовете на Rittal или 1200 kg, съгласно UL сертификацията. Динамичната версия на VX-IT позволява натоварване до 1800 kg според тестовете на Rittal или до 1500 kg съгласно UL сертификацията.

Всичко, от което се нуждае един шкаф

Rittal предлага разнообразна гама от аксесоари за индивидуална конфигурация на VX-IT. Те включват различни опции за вратите и страничните панели, както и за подовите и таванните панели, а също и нововъведения, например новата вертикална LED лента за индикация на състоянието. Допълнителните аксесоари включват също елементи и инструменти за маршрутизиране на мрежовите кабели, както и решения за мониторинг на параметрите на средата, захранването и управлението на оборудването. За вътрешен монтаж в VX-IT се предлагат компоненти като PDU, UPS, IT системи за охлаждане и модули за ранно откриване и гасене на пожар, които допълват системните решения на Rittal.

Присъединете се към уебкаста на Ритал на 24.11.2020 г. от 10.00 ч., за да научите повече за предимствата на новата IT шкаф-система и да бъдете подготвени за всички възможни IT сценарии с VX-IT. Можете да се регистрирате за събитието на https://mailchi.mp/rittal/webcastvxit.

Регистрирайте се още днес!

Повече информация за Ритал ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Ритал, Rittal, freepik.com

Сподели

Още от Индустрия 4.0