Сподели

РАИС и Fagor Automation в колаборация за металообработване според каноните на Industry 4.0

27 юли 2020 г.

 

 

Машиностроителната индустрия непрекъснато изисква по-висока производителност и качество при високоскоростна обработка. Благодарение на своите разработки, българската компания РАИС, водещ производител на CNC машини за металообработка, е в състояние да помогне на своите клиенти успешно да посрещнат тези нужди. „През последните години, заедно с Fagor Automation, засилихме присъствието ни в страни като Франция, Испания и Италия. Сътрудничим си, за да споделим своя опит и успешни технологии в повече страни по света“, споделиха от РАИС за Инженер.bg.

Създадена през 1994 г. в Пазарджик, фирма РАИС започва своята дейност с рециклиране на български машини с ЦПУ. Постепенно фокусът на компанията се насочва към производството на нови машини, за да се превърне днес в един от най-големите производители в България, поддържащ широка продуктова гама стругови и фрезови ЦПУ машини, оборудвани с надеждни системи за автоматизация на Fagor.

РАИС предоставя интегрирани решения за всички видове CNC машини, които включват подбор, доставка, производствени разчети на времето, инструментално оборудване, пуск в експлоатация, обучение и следпродажбено обслужване.

В допълнение, българската компания има второ бизнес подразделение, в което произвежда разнообразна гама от метални прецизно обработени детайли за различни сектори като хидравлична промишленост, машиностроене, селскостопанска техника, медицина и др.

„РАИС, подобно на Fagor Automation, е компания, ориентирана към клиента“, споделя инж. Нишан Баздигян, генерален мениджър на българското дружество и добавя „С течение на годините, ние оценихме, че продажбата на една машина е вид сътрудничество. Клиентът инвестира в оборудване, за да реализира собствено производство. Затова е важно да гарантираме, че машината, закупена от нас, ще работи и ще бъде адекватно експлоатирана. Това би било възможно, само ако има наличен висококачествен продукт и компетентно обслужване“.

Двете компании участват в няколко индустриални и образователни проекта заедно и разработват персонализирани решения за новите изисквания на пазара, свързани с висока производителност и концепцията Industry 4.0. Фирмите се колаборират по време на технически форуми, сред които е и SMART Manufacturing Day през 2019 г. в Мадрид, където демонстрираха как могат да бъдат постигнати максимални показатели по отношение на производителността и качеството с комбинация от технологиите на РАИС и Fagor Automation.

Повече информация за РАИС ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК! 

 Източник на снимковия материал: РАИС

Сподели

Още от Индустрия 4.0