Сподели

ABB ще разработва иновативни технологии за фабриките на бъдещето

18 април 2018 г.

Базирайки се на своята платформа за водещи дигитални решения в промишлеността AbilityTM, компанията АBB, лидер в дигиталните технологии за промишлеността, ще разработва технологии за т.нар. фабрики на бъдещето, където производството ще се извършва автономно от умни и свързани чрез облак машини и роботи. За тази цел фирмата ще инвестира 100 млн. евро в изграждането на свръхмодерен кампус за иновации и обучение в гр. Егелсберг, Австрия, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от АББ България.

"Инвестицията в новия развоен център е най-голямата в областта на индустриалната автоматизация в над 130-годишната история на АВВ. С нея компанията цели да затвърди своите водещи позиции в областта на индустриалната автоматизация и да реализира успешно своята стратегия „Следващо ниво”, която дефинира иновациите като ключов двигател на печелившия растеж“, коментираха от АББ България.

Началото на строителството на новия кампус е планирано за лятото на 2018 г., като се очаква през 2020 г. той да е готов и да заработи. След като бъде завършен, обектът ще бъде един от най-големите центрове на АВВ за научно-изследователска и развойна дейност, простиращ се на площ от 35 000 m2. Той ще разполага с добре оборудвани лаборатории за научно-изследователска и развойна дейност и се очаква в него да бъдат открити около 1 000 нови работни места за специалисти във високите технологии. Те ще разработват и тестват нови технологии за автоматизация като се започне от системи за индустриално управление и се стигне до машинно обучение и изкуствен интелект. От АВВ планират към центъра да бъде обособена и Академия по автоматизация, в която ще се обучават клиенти, партньори и служители за работа с тези технологии.

Егелсберг, градът избран от АВВ за новия им развоен център, е родното място на един от най-големите доставчици на продукти и решения с отворена архитектура, предназначени за индустриална автоматизация, B&R (Bernecker + Rainer Industrie-Elektronik GmbH). Компанията бе придобита от АВВ преди една година и днес е интегрирана в дивизия „Индустриална автоматизация” като нейно глобално бизнес направление за автоматизация на машини и производство. „С комбинирането на продуктовите портфейли, сега АВВ може да предложи на своите клиенти пълна гама от технологии и софтуерни решения свързани с измерване, управление, изпълнение, роботика, електрификация и дигитализация“, заявиха от АББ България.

„АВВ инвестира 1.4 млрд. щатски долара годишно в научно-изследователска и развойна дейност, и разполага с екип от около 30 000 инженери-специалисти в научно-изследователската и развойна дейност и приложенията. B&R разполага с над 1 000 служители, работещи в областта на научно-изследователската и развойна дейност и разработването на приложения“, поясниха от АББ България.

Повече информация за АББ България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: АББ България, ABB, pixabay.com

Сподели

Още от Индустрия 4.0