Сподели

Ритбул: Гарантирайте кибер сигурността на вашата индустриална мрежа със суичовете Layer 3 на Westermo

25 януари 2018 г.

Не само че е много трудно да имате пълен контрол върху трафика, който преминава през индустриална ви мрежа по всяко време, но е и още по-сложно да се предвиди кога нещо ще се обърка и може да й навреди. Своевременното разкриване на подобни проблеми е абсолютно необходимо, за да се предотврати разпространението на различни видове вируси в цялата мрежа. „Затова ние от Ритбул препоръчваме суичовете Layer 3 на доказания шведски производител на телекомуникационни изделия Westermo“, коментираха за ДигиталнаИндустрия.bg от българската компания.

Layer 3 осигуряват ефикасна защита на стратегически обекти и приложения чрез мрежова сегрегация в пълно съответствие с концепцията за сигурност, според специално разработения за индустриални мрежи стандарт IEC-62443“, поясниха още от фирмата.

Операционната система WeOS е вградена в управляемите комутатори на Westermo и комбинира освен стандартните функции за настройка и защитна стена (Firewall), което й осигурява съществено предимство както по отношение на цената, така и за монтажа, настройката и надеждността.

Динамиката на защитната стена, вградена в WeOS, позволява лесно управление на трафика по цялата мрежа. Чрез децентрализиране на филтрирането нежеланият трафик ще бъде блокиран и може да се разпознае много по-рано, отколкото в централизиран сценарий за филтриране“, обясниха от Ритбул.

5 стъпки за подобряване на кибер сигурността в индустриалните системи с Westermo

1. Засичане на проникване: Научете как да използвате WeOS за откриване на опити за проникване.
2. Мрежова сегрегация: Използвайте мрежови маршрутизатори (рутери) с операционната система WeOS, за да създадете зони за сигурност във вашата мрежа.
3. Мрежова защита: Функциите на операционната система WeOS осигуряват защита на данните при транзит.
4. Защита на периметъра: Защитете индустриалната си мрежа от нежелани заявки.
5. Защита срещу фалшиви атаки: Защитете мрежата си от неразрешени устройства.

 

Информация за фирма Ритбул ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!

Източник на снимковия материал: Ритбул, Westermo

Сподели

Още от Индустрия 4.0