Сподели

Ритбул: M2Me на Etic Telecom може да Ви „телепортира“ директно в завода, за да поддържате и наблюдавате системите

03 февруари 2024 г.

 

 

Etic Telecom проектира и доставя от 1985 г. продукти и решения за свързване на машини и индустриални системи в мрежа. Компанията има силно присъствие в пазарни сегменти като водоснабдяване, енергоснабдяване, транспорт, градска инфраструктура и Индустрия 4.0. „Решението M2Me е предназначено за дистанционна поддръжка и контрол на всякакъв вид индустриални устройства (PLC контролери, HMI интерфейси, задвижвания и др.).С помощта на системата M2Me, базирана на продуктовата гама RAS Machine Access Box, потребителят може да бъде безопасно „телепортиран“ на отдалечен обект, който иска да наблюдава или поддържа в реално време от своя компютър, таблет или смартфон“, коментираха за ДигиталнаИндустрия.bg от водещата българска търговска компания Ритбул, чийто списък с партньори включва и френската компания Etic Telecom.

Простотата на решението до голяма степен се основава на асистиращата програма, която се доставя заедно с RAS. Целостта на заводската мрежа се гарантира от установяването на изходяща VPN връзка, която не изисква модификация на съществуващата заводска мрежа (защитна стена, прокси и т.н.).

„Технологията гарантира, че операторът има възможността да се свърже само към мрежата на дадена машина и в никакъв случай към другото оборудване в индустриалния обект“, поясниха от Ритбул. Решението, разчитащо на VPN технологията, използва удостоверяване на сървъра чрез сертификати за дистанционния потребител и RAS. „Правата за достъп са персонализирани, което позволява на оператора да се свърже с цялото или само с част от оборудването“, допълниха от Ритбул.

Някои RAS имат 3G+ или 4G връзка за установяване на интернет връзка през клетъчна мрежа. Тези промишлени устройства се доставят с гаранция от 5 години, която гарантира надеждността на решението. Съвместимостта със Store4Me позволява събирането и съхранението на индустриални данни в облак. Тези данни могат да се използват за създаване на виртуален пулт за управление.

Благодарение на RAS Fleet Manager (RFM) потребителите могат да опростят управлението на машинното оборудване посредством автоматично актуализиране на списъците с отдалечени обекти за техническа поддръжка и чрез централизиране в RFM управлението на правата за достъп за всеки оператор.

„Някои машини могат да са труднодостъпни и в самата фабрика. Допълнителният RAS Wi-Fi хот спот позволява дистанционно да конфигурирате достъпа до машина от компютър или таблет“, поясниха от Ритбул. Безжичен Wi-Fi интернет достъп може да бъде осигурен чрез опционалния Wi-Fi клиент на RAS, който позволява интернет достъп през Wi-Fi хот спот на индустриалния обект или чрез използване на смартфон в режим на споделяне на връзка.

„Решението M2Me е съвместимо с изпращането на алармени съобщения и регистрирането на данни. Опцията Collect & Alert позволява задействане на аларми и тяхното предаване (CSV файлове). След това предупреденият мениджър има възможността да визуализира уеб страници или да се включи към PLC или HMI на машината чрез VPN връзката“, допълниха още от Ритбул.

Информация за фирма Ритбул ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК.

Източник на снимковия материал: Ритбул, Etic Telecom

Сподели

Още от Индустрия 4.0