Сподели

Schneider Electric в партньорство с Nexans за дигитална трансформация в съответствие с Индустрия 4.0

26 март 2021 г.

 

 

Schneider Electric обяви партньорството си с френската компания Nexans, базирано на съвместна програма, благодарение на която ще ѝ помогне да изведе цифровото си пътешествие на следващото ниво. Целта е да се ускори трансформацията на Nexans в бизнес, воден от ясни, пълни и реални данни като основа за подобряване на бизнес ефективността, безопасността и гъвкавостта на компанията. „Горди сме, че вече сме дигитален партньор на Nexans, за да оптимизираме заедно оперативната им ефективност и да им съдействаме за бъдещото им устойчиво развитие. С EcoStruxure ще им помогнем да се възползват от възможностите, предлагани от Industry 4.0, с една цел — въглеродна неутралност на техните индустриални обекти до 2030 г.“, споделиха за Инженер.bg от българския офис на Schneider Electric.

Дигитализацията на фабриките на Nexans се очаква допълнително да подобри ефективността на производствените линии, да позволи предсказуема поддръжка, базирана на състоянието, както и да намали въглеродните емисии. Клиентите на кабелните решения и услуги на Nexans ще се възползват от предимствата на програмата чрез подобрена наличност от продукти. 

„Nexans вече възприе цифровизацията в много области на своята работа, използвайки триизмерен печат, големи бази от данни (т.нар. Big Data) и виртуална реалност. Партньорството ѝ с Schneider Electric ще позволи на компанията да напредне бързо във възможностите, които предлага Индустрия 4.0 и да използва нашия глобален отпечатък и технологии за внедряване на решения по най-добрия начин“, допълниха от Шнайдер Електрик България.

Днешните индустриални иновации се движат от мощен софтуер и анализ на данни, които увеличават както производителността, така и устойчивостта на една компания. „Платформата EcoStruxure на Schneider Electric дава на промишлените предприятия фокусиран анализ, за да разберат данните за процесите и операциите в техните производства. Осигурява им и уникалната възможност за реализацията на обща кръстосана функция, мониторинг на живо и споделяне на данни от приложения. Това води до по-бързи подобрения в експлоатационните характеристики, подобрен контрол на качеството, намаляване на потреблението на енергия и суровини, по-добра поддръжка и повишена рентабилност“, коментираха от българия офис на международния технологичен лидер.

„Schneider Electric подкрепя прехода към енергийно-ориентирания цифров свят, който ще отговори на предизвикателствата на климатичната криза. За нас е чест да станем дигитален партньор на Nexans, за да подобрим оперативната ефективност и устойчивостна на компанията. Благодарение на нашата платформа EcoStruxure, ще дадем възможност на Nexans да взима решения, базирани на събраната информацията, за да увеличи бизнес представянето си и да достигне крайната цел от своето пътуване по отношение на въглеродната неутралност," споделиха в заключение от Шнайдер Електрик България.

Източник на снимковия материал: Schneider Electric, Шнайдер Електрик България,  Nexans

Сподели

Още от Индустрия 4.0