Сподели

SMARTLINK – мобилното приложение на Atlas Copco за интелигентен мониторинг на компресорите на бъдещето

24 април 2023 г.

 

 

Познаването по всяко време на състоянието на Вашите компресори за сгъстен въздух и възможността да реагирате на промените в него е най-сигурният начин за постигане на оптимална ефективност и максимална работоспособност на оборудването. „Приложението SMARTLINK предлага широк набор от полезни и интелигентни функции, които правят експлоатацията и оптимизирането на компресорите Atlas Copco G изключително лесни. Например, то изпраща сигнали в реално време, когато регистрира някаква промяна в нормалната работа на компресора и предупреждава потребителите да предприемат действия, преди малкият проблем да се превърне в голям“, коментираха за Инженер.bg от Атлас Копко България.

SMARTLINK създава график за обслужване на компресорното оборудване, който показва сервизното състояние на компресора, календар на планираните профилактични дейности и генерира лесни за разбиране сервизни отчети. Резултатът от такава проактивна поддръжка е удължен период на експлоатационна готовност на компресорното оборудване.

Друг начин, по който SMARTLINK подобрява ефективността на системата за сгъстен въздух, е чрез уникалната функция за откриване на течове. Едно производствено предприятие губи средно около 20% от генерирания сгъстен въздух поради течове във въздуховодната система. SMARTLINK помага за тяхното откриване, като спестява по този начин много енергия и средства на потребителите.

Препоръки, съобразени с приложението на потребителите

Приложението съдържа цяла библиотека от ръководства и инструкции за инсталиране, видеоклипове и много други указания, които се отнасят за всеки компресор Atlas Copco. Това означава, че помощта, от която потребителите се нуждаят, винаги е на един клик разстояние. И ако тези документи не предоставят отговор, тогава SMARTLINK може дори да ги свърже с представител или дистрибутор на Atlas Copco.

Контролер Nanoᵀᴹ и SMARTLINK – мощна и надеждна комбинация

Комбинацията от контролер Nanoᵀᴹ и SMARTLINK не само позволява на потребителите да извлекат максимума от своя компресор. Благодарение на актуализациите по безжичен път (б.ред. OTA: over-the-air), компресорите могат да бъдат усъвършенствани с функции и алгоритми, които да се добавят и надграждат в следващ етап. По същество това прави компресорното оборудване с контролер Nanoᵀᴹ и SMARTLINK готово за бъдещето.

„Ако свържете своя компресор и споделите тази информация с Atlas Copco, ние можем да Ви дадем препоръки как да подобрите производителността или други полезни съвети. Ако изберете и сключване на договор за първокласна поддръжка, Atlas Copco ще се погрижи за всички аспекти на Вашата система за сгъстен въздух: редовна поддръжка от технически експерти, оригинални резервни части, текущ ремонт, основен ремонт и пълна защита от рискови ситуации. Всички тези услуги помагат за поддържането на Вашите машини в оптимално състояние и за намаляване на разходите, така че да не се тревожите за тях“, допълниха от Атлас Копко България.

Повече информация за Атлас Копко България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Атлас Копко България, Atlas Copco

Сподели

Още от Индустрия 4.0