Сподели

Солтех: Solid Edge 2024 е тук с интуитивни подобрения и AI функционалности за интелигентно проектиране

15 ноември 2023 г.

 

 

Наличен от октомври т.г., новият индустриален софтуер Solid Edge 2024 на Siemens Digital Industries Software предоставя инструменти за проектиране, които разгръщат силата на интелигентния продуктов дизайн. Solid Edge 2024 дава възможност на потребителите да проектират по-интелигентно във всеки етап от разработката на продукта. С фокус върху по-добро потребителско изживяване и по-висока производителност, новата версия на платформата въвежда функционалности и подобрения за автоматизиране и ускоряване на проектирането, както и на сътрудничеството.

„Като неразривна част от цялостното портфолио на дигиталната платформа Siemens Xcelerator, Solid Edge е интелигентно решение от ново поколение и чудесна отправна точка за малки и средни компании по пътя им на индустриален растеж и развитие. Иновативните актуализации при Solid Edge CAM Pro ускоряват механичната обработка, същевременно внасяйки силата на изкуствения интелект и облачните технологии в производствените процеси. Програмирането е много по-лесно, интуитивно и прецизно с новите AI-базирани функционалности, а 3D обработката позволява по-бързо и ефективно отстраняване на материал“, коментираха за ДигиталнаИндустрия.bg от водещото българско инженерингово дружество Солтех, официален дистрибутор за България на Siemens Digital Industries Software.

Какво е новото в Solid Edge 2024?

До 9 пъти по-бърза визуализация, мащабиране и завъртане

Подобренията във визуализацията и производителността създават безкомпромисно и завладяващо дигитално изживяване, без закъснения или насичания при прегледа и манипулирането на модела. Новите впечатляващи стилове на изглед представят моделите в реалистична среда, която автоматично се актуализира с движението на обекта.

Възможност за споделяне и сътрудничество от всяко устройство

Абонаментите за Solid Edge SaaS предлагат възможност за споделена работа в облака, благодарение на Teamcenter Share. Свързан с продукти от цялото портфолио на Xcelerator, Share осигурява богат набор от облачни функционалности, които позволяват сътрудничество с колеги, партньори и клиенти от всяка точка и устройство.

Усъвършенстван процес на проектиране с помощта на интегриран изкуствен интелект (AI).

Интегрираната AI-базирана технология в Solid Edge 2024 спомага за постигане на по-добри и по-бързи резултати. „При подмяна на части в сглобка, изкуственият интелект интелигентно предвижда и предлага валидни алтернативи. Възможностите за интелигентно моделиране на синхронната технология разпознават и поддържат поведенческите механизми в реално време, дори на модели, идващи от други системи“, обясниха специалистите от Солтех.

Продуктова конфигурация в реално време директно на клиентите

Новата функционалност Solid Edge Design Configurator Connect предоставя моментална онлайн продуктова конфигурация, позволявайки на клиентите да конфигурират своя продукт без усилия и в съответствие със своите специфични изисквания. „Усъвършенстваните възможности в Solid Edge Design Configurator предоставят подобрен продуктов дизайн чрез предварително конфигурирани модели, които позволяват бързо и лесно поставяне на интелигентни структури от данни за стълби, конвейери и заграждения директно към дизайна“, поясниха от българската компания.

Мигновено оразмеряване с помощта на персонализирани шаблони и опция за автоматизирана помощ

Новите възможности за дефиниране на базата на модел (MBD), налични в обновената версия на Solid Edge, намаляват  комуникационната бариера и предоставят възможност за по-добро предаване на изискванията за дизайн. Опцията за автоматизирана помощ предоставя последователно оразмеряване на модела и анотации към него, а новодобавената функция за персонализирани шаблони осигурява интелигентно предаване на информация за дизайна.

По-бързо и по-прецизно програмиране със Solid Edge CAM Pro

Базираната на изкуствен интелект нова версия на софтуера разполага с интелигентна функционалност за прогнозиране, която подпомага редакционния процес, въз основа на приложението за обработка и стила на програмиране. Библиотеката с инструменти за свързване в облак позволява предварително редактиране и определяне на инструментите, още преди тяхното използване.

Възможности за гъвкаво лицензиране на допълващи продукти

„Siemens предоставя рентабилни пакети от лицензирани „токени“, които позволяват достъп до допълнителни продукти към Solid Edge при поискване. Използван в комбинация с платформата Solid Edge, пакетът токени осигурява достъп до инструменти, приложения и разширения, включително Generative Design Pro, Point Cloud Visualization, Electrical Routing, PCB Collaboration, Advanced PMI, Simulation и Solid Edge XpresRoute“, уточниха от Солтех.

 Можете да се запознаете подробно с всички тези нови функционални възможности и подобрения в последната версия на платформата Solid Edge 2024, както и с още много други функционалности, на специализирания уебинар на фирма Солтех с лектори Георги Стоянов и Велко Велков!

Тема: Какво ново в Solid Edge 2024?

Кога: 16 ноември 2023 г. /четвъртък/, от 14:00 часа

За събитието се изисква предварителна регистрация, която бихте могли да направите от ТУК!

Повече информация за Солтех ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК.

Източник на снимковия материал: Солтех, Siemens Digital Industries Software

Сподели

Още от Индустрия 4.0