Сподели

Солтех отваря вратите към бъдещето на индустрията: Роботизираното палетизиране оптимизира дейността Ви!

08 февруари 2023 г.

 

 

Високотехнологичната ера, в която живеем, е свързана с непрестанен стремеж към нови открития и оптимизации, а роботизацията и процесната автоматизация са сред най-динамичните области в развитието на техниката. Ползите, които те могат да дадат за индустрията, са обект на интерес от все повече предприемачи. „Роботизираното палетизиране е стратегически важно за много компании от различни сектори. Автоматизирането на прости, еднотипни процеси, които не изискват специализирани познания, позволява пренасочване на специалистите към дейности, в които интелектуалният им потенциал е от съществено значение. Трудоемките физически задачи, като подреждане и организиране на артикули за транспортиране, се поемат от роботизирани „служители“. По този начин се намаляват оперативното време, разходите и рисковете от възникването на грешки. Така компаниите могат да изпращат продуктите си по-ефективно и да използват по-добре своите служители“, коментираха от доказаната инженерингова, търговска и производствена компания Солтех пред ДигиталнаИндустрия.bg.

В следващите редове заедно със специалистите на Солтех ще Ви представим 6-те индустрии, които могат да извлекат значителни ползи от роботизираното палетизиране. Екипът на компанията разполага с дългогодишен опит и сериозни компетенции в областта на роботизацията и автоматизацията. Професионалистите от българското дружество ще Ви помогнат да направите оптималния избор, спрямо спецификите на дейността Ви. Какви са предимствата на роботизираните системи? Продължете с четенето, за да разберете.

„Роботизираното палетизиране навлиза с различни темпове в отделните отрасли. В някои от тях, като например масовото производство на потребителски стоки, роботизираната автоматизация се използва от десетилетия. Други, като дребномащабното производство на мебели, едва наскоро започнаха да внедряват роботи. Независимо от спецификите на индустрията, роботизираната технология и автоматизираното палетизиране са съвременно решение, чието интегриране ще доведе до оптимизация на процесите, повишаване на ефективността и още редица позитиви“, споделиха българските експерти. 

Ето кои са 6-те индустрии, в които компаниите активно се възползват от предимствата на роботизираното палетизиране:

  1. Хранително-вкусова промишленост (ХВП)

„Напоследък роботизираното палетизиране играе важна роля в компаниите за производство на храни и напитки. Този отрасъл има ключов принос за приходите и разширяването на пазара на автоматизирано палетизиране. Роботите могат да помогнат на компаниите като рационализират превоза дори в ограничени пространства. Примери за производства от този сектор, които са изключително подходящи за подобна оптимизация на дейността, са тези за бутилки, кенчета и кутии с хранителни продукти“, коментираха българските интегратори.

Фирма Солтех предлага голямо разнообразие от модели коботи на Universal Robots като доказано ефективно решение за Вашия бизнес. Повече за моделите ще научите от ТУК.

  1. Производство на медицински изделия

„Роботизираното палетизиране оказа голямо влияние върху производителите на медицински изделия, особено след глобалната пандемия през 2020 г., когато търсенето на медицински изделия рязко се увеличи. Чрез автоматизиране на процеса на опаковане, компаниите могат да гарантират сигурно и внимателно транспортиране на чувствителните изделия. Продуктите от този сектор, които подлежат на роботизирано палетизиране, включват малки медицински инструменти, системи за вливане и оборудване за медицински тестове, които изискват внимателно третиране“, поясниха от компанията.

  1. Автомобилна индустрия

„От години роботизираното палетизиране е широко разпространено в автомобилната индустрия. Технологията е оптимално решение за опаковане на големи детайли и възли. Тя гарантира, че изделията остават сигурни по време на транспортиране. Тази технология също така помага да се намали рискът от наранявания на персонала, причинени от повтарящи се движения или вдигане на тежки предмети на работното място. Компоненти на двигатели, електронни компоненти и гуми са особено подходящи продукти за палетизиране от роботи“, споделиха от Солтех.

  1. Мебелно производство

Роботизираното палетизиране се използва все по-широко в мебелната промишленост. Нейното развитие е тясно свързано с намаляване на разходите за труд и подобряване на ефективността. Освен това, производителите на мебели могат да добавят допълнителни стъпки към процеса на палетизиране. Например, претегляне на опаковъчни единици от винтове и други крепежни елементи за мебели по време на сглобяване и при контрола върху качеството.

„По този начин ще бъдат намалени оперативното време и рискът от грешки, като се гарантира по-голяма прецизност и цялостна ефективност. Подходящите за роботизирано палетизиране продукти от тази индустрия са дивани, столове и корпусни части“, поясниха от Солтех.

  1. Логистика

През последните години се наблюдава огромен ръст в търсенето. Това се дължи на онлайн пазаруването и на големия интерес към удобството, което предоставя. Роботизираното палетизиране е решението, с което логистичната индустрия може да отговори на нарастващото потребителско търсене.

Роботите могат да ускорят процеса на палетизиране, което позволява на компаниите да изнасят продуктите си по-бързо и да изпълняват доставките в кратки срокове, така че да удовлетворят клиентските изисквания. Продуктите, които могат да се палетизират без нужда от човешка намеса са големи пратки с пакети, насипни продукти и кашони.

  1. Пакетиране

„Компаниите за производство на опаковки все по-често започват да се обръщат към предимствата на роботизираното палетизиране. В този сектор то се явява мащабируем начин за ефективно решаване на предизвикателствата, свързани с промените в търсенето. Продукти от тази промишленост, които подлежат на палетизиране с робот, са термосвиваеми опаковки, чупливи контейнери и кутии“, допълниха още от екипа на Солтех. 

В заключение, роботизираното палетизиране е от полза за компании от множество разнородни отрасли. Предприятията търсят автоматизация за постигане на по-висока ефективност, по-голяма точност и намаляване на разходите. Роботизираното палетизиране е именно такова решение“, коментираха от утвърдената българска компания.

 

Повече информация за Солтех ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК.

Източник на снимковия материал: Солтех (Soltec), canva.com

Сподели

Още от Индустрия 4.0