Сподели

SpaceCAD: “Роботите улесняват нас, хората, давайки ни възможност да се съсредоточим в дейности, в които сме по-добри“

29 юни 2021 г.

 

 

SpaceCAD предлага завършени решения за роботизирани производства с роботите на KUKA Robots и периферията на OnRobot

За да надгради решенията в портфолиото си с роботизирани системи, доказаната българска компания SpaceCAD стартира предлагането на завършени решения за производствена автоматизация „от началото до края“. За целта тя използва CAD решения за проектиране на продукти, CAE инструментариум за симулация и оптимизация на продуктови характеристики и производствени технологии, CAM за програмиране и DNC управление на CNC машини, както и интелигентна автоматизация с роботизирани системи. „Създаваме роботизирани производства с роботите и решенията на KUKA Robots, а като партньор на Siemens Digital Industry Software от 1966 г. до днес, сме инсталирали и продължаваме да внедряваме водещите в световен мащаб решения за автоматизирано проектиране и производство на Siemens – NX и Solid Edge. Новата ни инициатива за автоматизация на производството чрез роботизация разширява по естествен начин обхвата на предлаганите от нас решения“, коментираха за ДигиталнаИндустрия.bg от SpaceCAD.

KUKA Robotics — специфични за клиента решения от индустриални роботи до персонализирани производствени клетки 

Важен партньор на СпейсКАД в областта на решенията за роботизирани производства е KUKA – един от водещите световни специалисти по автоматизация, който предлага на своите клиенти в много различни индустрии пълна гама от продукти и услуги: от роботен компонент до производствени клетки, системи до ключ и мрежово производство с помощта на ИТ инструменти, базирани в облак. 

„Основните компоненти за автоматизация на производствените процеси се доставят от KUKA Robotics. От индустриални роботи със софтуер и управляващи контролери до клетки и персонализирани производствени клетки — KUKA Robotics предлага специфични за клиента решения, за да отговори оптимално на индивидуалните изисквания. KUKA предоставя на автомобилната индустрия, електрониката, хранително-вкусовата промишленост, здравния сектор и много други индустрии подходящи отговори на техните въпроси за интелигентната автоматизация. Ето защо и ние им се доверихме“, споделиха от SpaceCAD.

OnRobot — пълна гама от периферия и иновативни решения за роботизирани производствени операции 

За обезпечаване на завършени решения за роботизирани производства, SpaceCAD си сътрудничи с датската компания OnRobot – водещ производител на специализирани държачи и периферия за роботизирани операции. OnRobot предоставя пълна гама от периферия и иновативни решения за роботизирани производствени операции.

Eлектрически захвати, сензори за сила/въртящ момент, вакуумни захвати, всепризнатата технология Gecko и механизмите за смяна на инструменти помагат на производителите да получат всички предимства на автоматизацията.

OnRobot предлага периферия за всички най-разпространени индустриални роботи сред които KUKA, ABB, Universal  Robots, FANUC, Mitsubishi и др.

Предимства на роботизираните операции 

Икономическа ефективност 

“Данните от направени проучвания показват, че използването на роботика намалява оперативните разходи с цели 25-50%. Роботите могат да работят денонощно и без почивка в сравнение с хората, които работят 5 дни в седмицата и имат предварително определен брой дни годишен отпуск“, поясниха от SpaceCAD. 

Точност и постоянно високо качество 

„Роботиката предлага подобрени условия в процеси, при които има голяма вероятност от човешки грешки, като по този начин увеличава точността. Роботите безусловно изпълняват всички заложени правила, като по този начин произвеждат със 100% от възможната точност“, допълниха от SpaceCAD.

Повишена производителност 

Роботите в крайна сметка улесняват хората и правят точно това, в което са много добри. Тъй като роботите освобождават служителите от ежедневните им задачи, те могат да се съсредоточат повече върху взаимодействието с клиентите, управлението на взаимоотношенията и други подобни дейности, в които хората естествено превъзхождат роботите.

По-голям обем работа за по-кратно време 

Тъй като роботите в някой аспекти се справят по-добре, повече работа може да бъде свършена за много по-кратък период от време. По-бързата доставка, съчетана с висока точност, се превръща в норма при автоматизацията на производството. 

Всеки дефинируем процес е идеален за автоматизация 

Роботизираната автоматизация е приложима в различните отрасли и има способността да изпълнява широк спектър от задачи. Всеки процес, който се основава на правила и може да бъде дефиниран и повторяем, е идеален за автоматизация. 

„Роботизираната автоматизация на процесите помага при прилагането на специфични технологии, които могат да автоматизират обикновени, рутинни, стандартизирани задачи, създавайки по-висока производителност и стойност с по-малко инвестиции. Ето защо днес ползите от роботизираните операции стават все по-очевидни“, добавиха още от SpaceCAD. 

Източник на снимковия материал: SpaceCAD (СпейсКАД)

Сподели

Още от Индустрия 4.0