Сподели

СпейсКАД анонсира 3D принтери за метал и софтуерни решения в съответствие с Индустрия 4.0

05 април 2018 г.

In Macedonian  In Romanian  In Serbian

В края на месец март, за осма поредна година, в Интер Експо Център – София се проведе международното изложение MachTech & Innotech 2018. Събитието събра представители на водещи български и чужди компании, работещи в областта на машиностроенето и индустриалната автоматизация, които представиха иновативни продукти и решения, голяма част от които бяха подчинени на концепцията Индустрия 4.0. Сред тях бе и утвърденият доставчик на софтуерни решения СпейсКАД. Наред с интересните новости на своя щанд, фирмата се включи и в семинарната програма с презентация на тема: „Дигитализация от Siemens и адитивни технологии от 3D Systems за Индустрия 4.0“, изнесена от управителя на компанията, г-н Бальо Динев.

Основен акцент в участието на СпейсКАД бяха софтуерни продукти от портфолиото на Siemens Digtal Factory (DF).

„Със своето поделение Siemens Digtal Factory (DF), концернът Siemens цели да предостави на своите клиенти цялостно портфолио от хардуерни и софтуерни продукти. Те дават възможност за пълна интеграция на данните, постъпващи от развойни центрове, производствени звена и доставчици, с което се обхваща цялата верига на стойността. Решенията, които Siemens създава за постигане на тази цел, са обединени под една обща платформа, наречена „Digtal Factory“, разказаха от СпейсКАД.

Друг основен акцент на щанда на СпейсКАД бе професионалното оборудване за 3D принтиране на метал и пластмаса на един от специалистите в областта, американската компания 3D Systems. „Aдитивните производствени процеси чрез 3D печат са в основата на новите производствени технологии в условията на Индустрия 4.0. Тези технологии позволяват да се произвеждат продукти с непостижими до момента параметри, като бързина, точност, цена, ниво на сложност и т.н.“, заявиха от СпейсКАД. „Предлагането на продукти и услуги в областта на 3D принтирането е сравнително нова дейност за нас, която развиваме от 2017 г. Към момента можем да предложим 3D принтери, софтуер и услуги за внедряване на адитивни процеси и производство на метални възли и детайли по поръчка“, допълниха от фирмата.

Гостите на щанда на СпейсКАД имаха възможност да се запознаят и с решения за оперативно планиране и мониторинг на производството, управление на процедурите по качеството, управление на инструменталното стопанство (MES/MOM), които допринасят за повишаване на ефективността на машините и вземане на бързи коригиращи решения на база наличните данни в реално време.


Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Сподели

Още от Индустрия 4.0