Сподели

Свързани опаковъчни машини на Multivac превръщат фабрика от ХВП в дигитално предприятие по Industry 4.0

12 октомври 2021 г.

 

 

Ter Beke е белгийска компания от хранително-вкусовия бранш, която разчита на дигитализацията и на цифровите услуги на Multivac за фабриката си във Вьорне (Veurne), Белгия. Основният ѝ бизнеса фокус е насочен върху разработването, производството, разфасоването и опаковането на висококачествено преработено месо, което може да се намери в търговските обекти в цяла Европа. Продуктовата гама на компанията е много широка и включва пастет от черен дроб, варена шунка, колбаси, деликатеси от пилешко и пуешко и др. Продуктите се продават под етикетите на различни търговци на дребно, но също така присъстват на рафтовете и под собствените търговски марки на Ter Beke, а именно Pluma и Daniël Coopman. „Благодарение на решенията на Multivac, фирмата оптимизира сложните си опаковъчни процеси в значителна степен чрез изключване на неизправностите и повишаване на общата ефективност на оборудването“, информираха за ДигиталнаИндустрия.bg от Мултивак България.

„Multivac е доказан специалист по опаковане и преработка на месо, благодарение на своите новаторски решения и всеобхватен опит в производството на пакетиращи линии и системи за тяхната автоматизация, което го прави изключително компетентен партньор за компании като Ter Beke. През 2018 г. компанията инвестира в няколко нови опаковъчни линии на Multivac за фабриката си във Вьорне“, поясниха от офиса на компанията у нас.

В основата на всяка линия е термообработваща опаковъчна машина R 535, която е предназначена за големи партиди при изискване за постигане на висока производителност. Всяка линия включва, също така, модул за манипулиране H 050, както и две MR 625 OP и две MR 635 UP етикетиращи машини за нанасяне на горни и долни етикети върху опаковките. Допълнителен модул за обработка поставя готовите опаковки в кутии. 

Сложна концепция за опаковане с цел атрактивно представяне в мястото на продажба 

Производителите на колбаси държат много на оптималната защита на продукта и на техния удължения срок на годност. Атрактивният дизайн на опаковката също е много важен, така че продуктът да може да бъде представен в мястото на продажба с най-атрактивния имидж на марката. „Линиите на Multivac опаковат нарязани продукти, например сурова и варена шунка и колбаси, в т.нар. многослойни опаковки с две отделни опаковъчни камери. Те позволяват да се извади само едната част от продукта от отворената опаковъчна камера. Другата половина остава запечатана в опаковката в модифицирана атмосфера, което означава, че продуктът е идеално защитен. Това е не само удобно за потребителя, но и помага за предотвратяване на разхищаването на храни“, категорични са от Мултивак България.

Индустрия 4.0 във всичките ѝ аспекти 

Ключът към успеха обаче, не е само във високото качество на продукта, иновативните идеи за опаковане и гъвкавостта на компанията, които благодарение на Mulltivac тя постига. Ter Beke ориентира своето производство към Индустрия 4.0 категорично, чрез предсказуема поддръжка, за да се сведат до минимум непланираните престои и да се увеличи производителността, както и да се гарантира, че винаги се постига оптималната ефективност на поточните линии. От значение е също събирането и оценяването на свързаните с процеса данни, като важно изискване за бързо откриване на основните причини за неизправности и следователно възможност за въвеждане на подходящи мерки в точното за това време. 

„Решението за внедряване на MULTIVAC Smart Services за първи път е взето в началото на 2018 г., когато Ter Beke поръча четири нови опаковъчни машини от Multivac за фабриката във Вьорне. Машините бяха свързани през август същата година, като самата инсталация продължи само няколко дни. Благодарение на мерките за предварително инсталиране и на предоставените интерфейси, свързването на машините също бе осъществено много бързо“, добавиха още от Мултивак България.

Повече информация за Мултивак България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Multivac, Мултивак

Сподели

Още от Индустрия 4.0