Сподели

Със своите решения за центрове за данни Schneider Electric ускорява пътя към „зелено“ и устойчиво цифрово бъдеще

18 октомври 2023 г.

 

 

Световно признатият лидер в дигиталната трансформация на енергийното управление и автоматизацията Schneider Electric достави основната физическа инфраструктура и софтуерни решения на утвърдения разработчик и оператор на центрове за данни STACK Infrastructure (STACK) за обекта му MIL01A в Милано, Италия. „STACK бързо се превърна във водеща фигура в областта на дигиталната инфраструктура с откриването на първия център за данни от четвърто ниво (стандарт Tier 4) в Италия. Оборудването, което Schneider Electric предостави, включва IT шкафове, Galaxy VX UPS и решения за електроразпределение, заедно с модулите EcoStruxure™ Building Operation, Power Monitoring Expert, Data Center Expert и IT Expert, с което проправя пътя към по-устойчиво, цифрово бъдеще в страната“, информираха за ДигиталнаИндустрия.bg от Шнайдер Електрик България.

STACK е доверен партньор на най-иновативните компании в света в сферата на цифровата инфраструктура. Обединявайки три утвърдени бизнес направления, компанията трайно се е установила в Европа, Близкия Изток и Африка (EMEA), създавайки хиперскални центрове за данни и устойчива колокация, адаптирани спрямо индивидуалните нужди на клиентите.

На глобално ниво захранването на всеки дейта център се осъществява посредством 100% възобновяема енергия, с водна и енергийна ефективност и оптимална функционалност на охладителните системи. В модерния център за данни в Милано STACK си сътрудничи с Schneider Electric, за да даде тласък в развитието на дигиталните технологии, поддържайки хиперскални нива на ефективност, които отговарят на нарастващите изисквания на бизнеса за цифрова инфраструктура.

„За да постигне най-високи нива на ефективност в рамките на своя силов агрегат, STACK използва високоефективнoто непрекъсваемо захранване с литиево-йонни батерии Galaxy™ VX UPS на Schneider Electric. То осигурява до 99% енергийна ефективност в режим eConversion™, заедно с шкафовете, агрегатите за климатизация в компютърната зала (CRAC), електрическото разпределение и комутационната апаратура на Schneider Electric“, поясниха от компанията.

От съществено значение за дейността на STACK е интегрираният софтуер. „В своя център за данни в Милано компанията използва платформата EcoStruxure™ с всички нейни прилежащи модули Data Center Expert, EcoStruxure IT Expert и Power Monitoring Expert, благодарение на които получава качествен анализ и контрол върху оперативната среда. Системата за сградно управление (BMS) на Schneider Electric, задвижвана от EcoStruxure, се свързва с всички електрически, механични и други критично важни инсталации в центъра, осигурявайки надежден мониторинг, автоматизация и по-ниско потребление на електроенергия за по-ефективен цялостен процес“, подчертаха от Шнайдер Електрик България. Активно възползвайки се от ненадминатите предимства на платформата за центрове за данни EcoStruxure, STACK предлага изключително високи нива на устойчивост и ефективност на своите клиенти в Италия.

„С развитието на технологиите, нашият свят става все по-дигитализиран и взаимносвързан. Затова от първостепенно значение е да използваме силата на центровете за данни и цифровата инфраструктура за по-зелено и по-устойчиво бъдеще“, коментира Марк Гарнър, старши вицепрезидент за подразделението „Енергийна сигурност“ на Schneider Electric Европа. „Активното партньорство с организации като STACK, чиято визия съвпада с нашата по отношение на многообразието, равенството, приобщаването и екологичните, социалните и управленските норми е изключително важно за нас. Ние инвестираме в устойчивост и вярваме, че нашият сектор може да играе жизненоважна роля за ускоряване на декарбонизацията“, допълни още той.  

„STACK разглежда екологичната устойчивост и социалното въздействие като стратегически императив в своя бизнес“, коментира Мичилай Браун, вицепрезидент за ESG в STACK EMEA. „Доказателство за това са използваните усъвършенствани методи за извличане на възобновяема енергия, управление на потреблението и опазване на ресурсите. Сътрудничеството с фирми като Schneider Electric ни помага да бъдем още по-добър партньор на нашите собствени клиенти“, уточни той. 

Ако проявявате интерес към системата EcoStruxure Power или към възможностите за професионална реализация в Шнайдер Електрик България, за повече подробности посетете микросайта на компанията в Бизнес борса на Борса.bg.

Източник на снимковия материал: Шнайдер Електрик България, Schneider Electric, STACK

Сподели

Още от Индустрия 4.0