Сподели

С технологията APC на Schneider Electric битови и бизнес потребители правят сигурни стъпки към Индустрия 4.0

25 юни 2020 г.

 

 

Пандемията от Covid-19 преобрази ежедневието ни и промени работните ни навици, начина на обучение и много други аспекти от ежедневието. Благодарение на цифровизацията в комуникациите, адаптацията към тази промяна настъпи скоростно. Работата и ученето от разстояние обаче, налагат необходимост от подобрено оборудване, което да гарантира сигурност на информацията, с която работим. Системите за резервно захранване, поддържащи безпроблемното функциониране на електронните устройства, осигуряват именно това. Продуктите с марка APC на Schneider Electric предлагат богато портфолио от UPS решения, които ефективно гарантират безпроблемната и продължителна работа на свързаното към тях оборудване. Ето какво споделиха за тях от компанията пред Инженер.bg.

„Непрекъсваемото токозахранващо устройство предлага гарантирана защита за свързаните към него устройства при прекъсване или смущения на електрозахранването. Когато напрежението отпадне, той се активира незабавно и осигурява резервна мощност и защита от пренапрежение в мрежата. Това е особено важно за работата на прецизно оборудване като компютърна техника, периферни устройства, мрежи, сървъри, центрове за данни и т.н. Затова ролята на UPS-а е от решаващо значение, тъй като елиминира риска от загуба на ценни данни, скъпо оборудване и материали в производствените процеси“, коментираха от Шнайдер Електрик България. Съществуват множество възможности за приложение на UPS-ите в зависимост от конкретните специфики – у дома, в офиси, магазини и хотели до по-специализирани приложения в индустриалните процеси, телекомуникациите и др.

„Непрекъсваемите токозахранващи устройства работят спрямо параметрите на средата, в която се използват. За домашните потребители са особено подходящи моделите, работещи в режим на готовност. Те имат батерия, която при пад на напрежението захранва свързаните към UPS-a устройства и същевременно разполага със защита в случай на възникнали смущения по мрежата“, обясниха от Шнайдер Електрик България. „Друго технологично решение са известните сред специалистите като линейно-интерактивни (Line-Interactive) непрекъсваеми токозахранващи устройства с автоматичен регулатор на напрежението (AVR). Именно регулаторът подобрява качеството на защита и се справя с широк спектър от аномалии в мрежата. Така лесно се постига 100% сигурна и непрекъсната защита с нулево време за реакция на батерията“, обясниха още от офиса на мултинационалния производител у нас.

В дигитализирания свят, в който живеем, обемът от данни и информация нараства все по-бързо, а безопасното им съхранение е въпрос от особена важност. Ето защо специално за бизнес потребителите си инженерите на Schneider Electric са разработили иновативна серия микроцентрове за данни C-Series 6U 6. Първото впечатление, което създава серията, е че продуктите са по-малки или са със същите размери като IT шкаф. Те са сглобяеми и могат да се монтират на стена, което дава предимство при използването им в малки пространства.


„В съседна Гърция центровете за данни C-Series 6U 6 са успешно възприети от бизнеса, тъй като са проектирани да поддържат големи сървъри и с ергономичния си дизайн увеличават максимално полезното пространството. Работят отлично като част от архитектурата EcoStruxure™, имат възможност за отдалечен мониторинг и Asset Advisor 24/7. Тези услуги предоставят лесен достъп до устройствата и информацията в облачното пространство, който е крайно необходимо за голяма част от бизнес потребителите като хотели, магазини и др.“, обясниха от Шнайдер Електрик България.

Изборът на иновативните технологични решения дава възможност на домашни и бизнес потребители да правят сигурни стъпки както към Индустрия 4.0, така и да се справят с всяка кризисна ситуация без риск от загуба на ценни данни, скъпи материали в производствените процеси или разходи за подмяна на повредена техника. 

Повече информация за продуктите, които Schneider Electric предлага можете да намерите на уебсайта на компанията.

Източник на снимковия материал: Schneider Electric

Сподели

Още от Индустрия 4.0