Сподели

ТП ВАГО Контакттехник съорганизатор на семинар за новите възможности в ерата на Industry 4.0

20 септември 2018 г.

 

Семинар на тема „Industry 4.0 – решения за повишаване на производителността” ще се проведе на 4 октомври 2018 г. от 9 ч. в хотел Теодора Палас, гр. Русе, съобщиха за ДигиталнаИндустиря.bg от ТП ВАГО Контакттехник. Събитието е съвместна инициатива на ТП ВАГО Контакттехник, Сивико ООД и Лийн Институт България. „В рамките на семинара ще дискутираме „защо“ трябва да ни вълнува темата за технологичната революция, която променя световната икономика, през призмата на философията за стегнато производство (Lean manufacturing). Заедно ще обсъдим и как от технологична гледна точка можем да се възползваме от тези нови възможности”, коментираха от ТП ВАГО Контакттехник.

Основна тема на семинара ще бъде концепцията Lean manufacturing, системите за индустриален контрол и управление Ignition SCADA и MES (Manufacturing execution systems), платформите за енергиен мониторинг, IIoT и индустриалните комуникационни мрежи.

„Една от основните теми, която ще бъде разгледана по време на форума, е развитието на концепцията Lean manufacturing в условията на повишаващото се ниво на дигитализация в условията Industry 4.0”, поясниха от ВАГО.

Друга важна тема от семинарната програма разглежда различните типове системи за индустриален контрол, които оформят информационния гръбнак на „умните“ фабрики. Специалистите ще представят пред аудиторията една от най-мощните и иновативни платформи за разработка на най-различни индустриални приложения – Ignition SCADА.

Гостите на семинара ще имат възможност да се запознаят и с новите контролери на WAGO, като ще бъдат разгледани технологичните новости при тях и възможностите им, комуникацията чрез MQTT протокол и връзката с Ignition SCADA. Присъстващите на събитието ще научат още и за системите за енергиен мониторинг, базирани на WAGO и Ignition SCADA решенията. Предвидена е и тема, посветена на индустриалния интернет на нещата (IIoT) и възможностите за изграждане на комуникационни мрежи с WAGO.

„Каним всички, които проявяват интерес към новите оперативни модели в индустрията, възникнали вследствие от напредъка на Четвъртата технологична революция и основаващи се на все по-интензивно навлизащата в производството дигитализация, да се включат в семинара”, призоваха от ТП ВАГО Контакттехник.

Билетите за събитието са безплатни, но поради ограничената бройка на местата, предварителната регистрация е задължителна.

Повече информация за събитието, бихте могли да намерите ТУК.

Повече информация за ТП ВАГО Контакттехник, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!

*Lean manufacturing – стегнато производство

*Manufacturing execution systems – производствени изпълнителни системи

Източник на снимковия материал: ТП ВАГО Контакттехник, WAGO

Сподели

Още от Индустрия 4.0