Сподели

Трансформирайте процесите си с дигиталната платформа за анализ на течности Sencom Smart на Yokogawa

25 август 2021 г.

Японското дружество Yokogawa е признат световен лидер в производството на аналитично оборудване, доказало надеждността си и в най-взискателните приложения. Сред новаторските разработки на компанията е платформата Sencom Smart, която съчетава функции за събиране на информация, измерване и контрол на течности в единна сензорна система. „Това е съвременна платформа, базирана на смарт сензори на Yokogawa, чрез която всеки оператор може лесно да оптимизира процесите си. Посредством Sencom Smart не само се редуцира времето за конфигуриране, но се улеснява поддръжката и калибрирането на оборудването“, коментираха пред ДигиталнаИндустрия.bg от офиса на Йокогава България.

Пред следващите години се очаква голям брой опитни оператори на специфични процеси да се пенсионират, което може да доведе до сериозни проблеми, свързани с оптималната експлоатация на съоръженията и трудности при обучението на нов оперативен персонал. Затова дитигалната платформа за измерване и контрол на течности Sencom Smart Yokogawa е едно навременно решение, предлагащо лесна настройка и конфигуриране на оборудването. Създадено с интуитивно за работа меню, лесни за разбиране нотификации и функции за отстраняване на неизправности, смарт решението е възможно да се използва от всеки оператор, без необходимостта той да има задълбочена експертиза в областта.

„Със Sencom Smart ще бъдете сигурни в точността на измерванията и надеждността на вашите процеси. Платформата се базира на мултифункционални сензори за измерване на pH/редокс потенциал (ORP), проводимост и разтворен кислород, благодарение на което ще намалите не само капиталовите, но и оператовните си разходи“, категорични са специалистите от българския клон на Yokogawa.

Дигиталната сензорна платформа Sencom Smart съчетава:

  • Разработената от Yokogawa технология Sencom, чрез която сензорите предават и получават данни, когато са свързани към предавател/анализатор или компютър;
  • Анализатор, който събира, съхранява и анализира данни, свързани с калибрирането;
  • Smart цифрови сензори за измерване на специфични данни за калибрирането;
  • Софтуер за управление на данни, оптимизиране работата на сензорите и повишаване надеждността и безопасността на процесите.

Смарт сензорите на Yokogawa поддържат функция за диагностика в реално време, която следи тяхното състояние и информира оперативния персонал преди възникването на проблеми. Устройствата са също така предварително калибрирани и се характеризират с неограничени възможности за свързване. Интелигентната платформа за измерване и контрол на течности Sencom Smart е съвместима за работа не само с цифрови, но и с аналогови инструменти, което значително улеснява прехода към дигитализация. „Yokogawa предлага изключително богат асортимент от сензори за измерване на рН и проводимост, които са разработени за индустриални операции, включително от рутинни процеси до такива в сурови приложни условия“, допълниха българските специалисти.

„Функцията за диагностика на сензорите прогнозира оптималните периоди на ремонтните дейности. По този начин възникването на технически проблеми, дори да работите с млади и още неопитни техници, се изключва. А чрез възможността да копирате конфигурации на вградената SD карта ще намалите времето за настройка, бързо ще отстранявате неизправности и ще архивирате данните си за бъдещи справки и анализи“, допълниха още от Йокогава България.

Повече информация за Йокогава България, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Йокогава България, Yokogawa, pixabay.com, freepik.com

Сподели

Още от Индустрия 4.0