Сподели

„Умно“ решение за всяка сграда: Специалистите от Valkrea.House интегрират технологии от бъдещето в настоящето Ви

03 май 2023 г.

 

 

„Развитието на съвременната архитектура е фокусирано върху устойчивото строителство и енергийната ефективност. Затова сред най-актуалните въпроси днес е какви технически решения да бъдат използвани, за да се оптимизира консумацията на ток, вода и топлинна енергия. Чрез интегрирането на интелигентни системи за сграден контрол и автоматизация, ние допринасяме за изграждането на енергийно ефективни обекти в частния и държавния сектор“, коментира пред ДигиталнаИндустрия.bg г-н Митко Цонев, управител на Валкреа.Хаус. Сградната автоматизация реализира универсален комплекс от ползи за проектанти, наематели, собственици, инвеститори, а в следващите редове ще дискутираме каква е добавената стойност на интелигентните системи за контрол и управление. Българските интегратора от Valkrea.House ще представят ключовите предимства на автоматизираните решения и добавената им стойност за всяка категория обекти.

„Сградната автоматизация е обширна тема и ние ще разгърнем потенциала ѝ, като Ви представим ключови аспекти от главните категории: частни имоти – персонализиране на проекта според изискванията на обитателите; обществени сгради – устойчивост, удобство и преживяване за посетителите, както и офис сгради – енергийна ефективност и оптимизиране на работната среда. Разбира се, интелигентното управление само по себе си предоставя всичко това плюс допълнителни удобства в зависимост от персоналните Ви предпочитания. Освен това то повишава пазарната стойност на сградата, както и нейната атрактивност пред инвеститорите“, поясниха експертите.

Частни имоти: Пренесете преживяването у дома на следващо ниво с обширните възможности за персонализация

„Освен „умно“ управление на един клик разстояние, ефективност, сигурност, бърза възвръщаемост на инвестицията и улеснена поддръжка, с автоматизацията на домашните системи Ви предоставяме достъп до един изцяло нов свят на удобство и комфорт. Персонализирането на проекта е същинската част на услугата, която предлагаме. Чрез нея системата изпълнява всички желания на обитателите“, информираха от Валкреа.Хаус.

В дейността си компанията се стреми да се развива на основата на професионализъм, компетентност и отношение към клиента. Интеграторите от екипа ѝ се ангажират както с конфигурацията на „умния“ дом, така и с бъдещото му надграждане и оптимизиране. „Клиентите на Валкреа.Хаус получават вниманието и разбирането, които са необходими за изграждането на надеждна система, специално и уникално конфигурирана за Вашето удобство”, допълниха българските специалисти.

Обществени сгради: Енергийна ефективност, устойчивост и wellness начин на живот приветстват „обществото на бъдещето“

„Към момента устойчивото строителство е все още стремеж на инвеститорите с перспективно мислене, но в съвсем близкото бъдеще търговията с имоти, чийто енергиен паспорт не показва оценка А или B, се очаква да е силно затруднена. Банковите услуги също ще бъдат засегнати от настъпващите промени – имот, който не разполага с „умна“ система за енергийна ефективност, ще има по-ниска стойност на пазара“, коментира г-н Цонев.

Интелигентните системи за сграден контрол са перспективна мярка за създаването на устойчиви и енергийно ефективни сгради. Дигитализацията предоставя решение за ефективно потребление без да ощетява комфорта на обитателите/посетителите. Той дори се подобрява чрез внедряването на допълнителни удобства. По данни от Международната агенция по енергетика (IAE – International Energy Agency) около 1/3 от световната консумация на енергия се дължи на сградното строителство. Именно този проблем излиза на дневен ред. Плановете и действията на световно и европейско ниво се фокусират върху строителните технологии и тяхното усъвършенстване, паралелно на технологичния прогрес.

„С интегрирането на „умни“ системи се постига активен енергиен сграден мениджмънт, което води до повече устойчивост в жизнения цикъл на имота. Интелигентният контрол, в комбинация с „умните“ датчици, оптимизира енергийните разходи с 15 – 45%“, информираха от българското дружество.

Автоматизацията е приложима за осветителната, електрическата, отоплителната инсталация, слънцезащитата и т.н. Тя позволява програмирането на сцени с цел допълнително удобство и комфорт. Също така оказва положително влияние върху здравословния начин на живот – настройването на различни режими на осветление, контрол на микроклимата, задаване на звуков фон и др. оказва положително влияние върху психическото и физическото здраве на хората, а това е от съществено значение за динамичното ни съвремие. Възможностите на сградната автоматизация не просто повишават ефективността и устойчивостта на обекта, те оказват положително влияние върху обществото и значително покачват стойността му за инвеститори, собственици и наематели.

Офис сгради: Автоматизирането на работната среда превръща професионалните ангажименти в удоволствие

Съвременните офиси извличат множество ползи от наличието на интелигентни системи за управление на функциите и ресурсите на сградата. Освен осезаемо подобрение от гледна точка на комфорта и безопасността на наематели и посетители, стойността на сградата се повишава, а самата тя става по-привлекателна за пазара. Валкреа.Хаус предоставя пълен набор от услуги както за трансформация на вече съществуващи офиси, така и за планирането и изграждането на бъдещи проекти.

„Дигитализацията и технологичната подготовка на офис пространството отключва нови измерения във възможността за повишаване стойността на обекта и предоставянето на висококачествена услуга и комфортна работна среда“, обобщи управителят на компанията.

Системата за сградна или офисна автоматизация позволява да се въведат множество функции, които конвенционалните инсталации не могат да осъществят. Те допринасят с допълнителна добавена стойност за проектанти, наематели, собственици и ползватели.

Сред полезните функции, от които можете да се възползвате, са:

 • Контрол на разходите и консумацията;
 • Комуникация между мениджмънт и наематели/посетители;
 • Сигурност и безопасност;
 • Удобство (вкл. за хора в неравностойно положение);
 • Фасилити мениджмънт и поддръжка;
 • Отопление, вентилация и климатизация;
 • Осветление;
 • Задвижки и датчици;
 • Технически аларми и известия;
 • Дистанционен контрол и визуализация;
 • Сценарии и логически функции.

 

Интелигентни системи, доказали своите предимства

Fibaro Home Center

Ако сте решили да надградите вече съществуващия си офис като добавите „умни“ функции, но няма как да извършите ремонтна дейност, Валкреа.Хаус има решение. Fibaro Home Center 3 е безжична интелигентна система, която Ви позволява да се сдобиете с „умния“ офис на мечтите Ви. Разбира се, процедурата по ретрофит търпи някои ограничения от страна на наличната инфраструктура и потенциала на обекта за контрол на различните функции, но експертите от българската фирма ще изготвят и реализират оптималното за Вас решение.

ABBfree@home

Това решение Ви гарантира качествено и надеждно управление със стилен дизайн на ключовете за интелигентен контрол. Когато става въпрос за изграждане на „умен“ офис, чийто проект включва ремонтни дейности и кабелна инсталация, можете да се доверите на Валкреа.Хаус и ABBfree@home.

KNX

„Това е стандарт в сградната автоматизация. Интелигентната система е отлично решение за изграждане на умен офис в начален етап на строителните дейности. С интегрирането на KNX си гарантирате пълна функционалност на сградата, категорични са от Валкреа.Хаус.

Със система за сградна автоматизация, Вие можете да спестите:

- 20% от ел. консумацията;

- 100% от непланираните ремонтни дейности;

- 40% от поддръжката;

- 30% от оперативните разходи.

 

Повече информация за Валкреа.Хаус и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Valkrea.House (Валкреа.Хаус, canva.com

Сподели

Още от Индустрия 4.0