Сподели

Заедно към устойчивото бъдеще: Партньорството между GreMa 3D и 2onelab разкрива нови хоризонти в 3D технологиите

07 февруари 2024 г.

 

 

В началото на новата година GreMa 3D сключи стратегическо партньорство с 2onelab – компания, разработваща новаторски машини с изцяло патентована система. „Оборудването за 3D принтиране на 2onelab е специализирано за нуждите на стоматологичните и научните среди, предоставяйки на потребителите съвременна технология за прототипиране и устойчиво производство“, коментира пред Инженер.bg инж. Андрей Дуницов, управител на GreMa 3D – водещ доставчик на цялостни 3D технологични решения, предлагащ широк спектър от продукти и услуги. Българското дружество предлага всичко от „света” на 3D технологиите на едно място – от авангарден софтуер до 3D скенери, принтери, широка гама от висококачествени материали, консумативи, аксесоари, усъвършенствано оборудване за постобработка, включително и инженерингови услуги за 3D сканиране и прототипиране. Повече за 2onelab и възможностите, които се отварят за пазара ни в резултат от новото партньорство, ще Ви разкажем в следващите редове.

„Партньорството ни с толкова отдаден екип от професионалисти, като този на GreMa 3D, е не само чест, но и важно събитие за нас. В унисон с философията ни за споделен ангажимент към иновациите, качеството и прецизността, то напълно обезпечава бизнес потребностите ни. Вярваме, че съвместната ни работа с GreMa 3D ще отвори нови хоризонти пред нас“, заявиха от 2onelab. 

Специалистите от екипа на 2onelab са обединени от страстта към адитивното производство. Целта на компанията е да намали сложността на 3D печата, разработвайки технологии, които са лесни за употреба от всички, без това да е за сметка на качеството на крайния резултат. Въпреки че са фокусирани върху пазарната ниша на стоматологията и научните разработки, решенията им намират приложение и в индустрията. „Целта на 2onelab е да се отличава чрез иновации от масата производители в сферата на 3D печата, утвърждавайки бранда си като „идеално решение” за ефективно адитивно производство. За нас е удоволствие, че можем да си партнираме с толкова целеустремени експерти в областта и да предоставяме на нашите клиенти продуктите от портфолиото им“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от GreMa 3D.

Продуктовата гама на немския производител включва: 3D метален принтер 2Create и 2Create plus с мощен лазер, система за ултразвуково пресяване 2Sieve, система за почистване 2Clean, генератор на азот 2N2, както и усъвършенстваното CAM решение за 3D печат 2Build – с други думи всичко необходимо за ефективен работен процес.

2Create: Точност и ефективност от най-високо ниво

Металният 3D принтер 2Create от 2oneLab е проектиран за дентални приложения и изследователски цели. Той разкрива нови възможности за производство, позволявайки прецизно създаване на персонализирани зъбни протези и усъвършенствани изследователски модели. „Оптимизираният потребителски интерфейс и гъвкавият избор на материали осигуряват иновативно решение за реализацията на проекти“, поясниха специалистите.

2Create Plus: Мащабно дентално производство с високо качество

Принтерът 2Create Plus разполага с площ за печат 150x150 mm и мощен 400 W лазер. Той е усъвършенстван за стриктно стоматологично производство, а капацитетът му позволява увеличаване на производителността.

„Въпреки че е насочен предимно към денталните сектори, 3D принтерът е подходящ и за различни индустриални приложения, което го превръща в отличен избор за екстензивни производствени нужди“, информираха от GreMa 3D.

2Clean: Прецизно почистване на прах с циклонно завихряне

Системата за почистване 2Clean осигурява прецизно почистване без усилие. Тя включва взривобезопасен вакуум, отговарящ на строгите стандарти на директивата ATEX (1/2/21/22). Подходяща е за нереактивно засмукване на прах благодарение на HEPA филтъра за чист въздух без замърсяване, с който разполага. Освен филтър, системата разполага и с циклонен сепаратор за събиране на прах и усвояването му без загуба на материала. „По време на почистването прахът се събира в сепаратора, готов за по-нататъшна обработка в пресяващата станция 2Sieve. Тази технология гарантира лесен и безопасен метален 3D печат“, заявиха от българското търговско и инженерингово дружество. 

2Sieve: Компактна ултразвукова система за пресяване в приложения, при които високото качество на праха е от съществено значение

„Независимо дали става въпрос за титан, кобалт-хром, алуминий или друга сплав, металният прах, използван в адитивния производствен процес, трябва да е много прецизно пресят. За процеса на 3D печат на метал (селективно лазерно топене) диапазонът на размера на праховите частици е около 15 до 45 um. Системата за пресяване 2Sieve помага да се подобри качеството на праха, за да се постигнат оптимални резултати при печат“, обясниха от 2onelab

2N2: Генератор на азот за намаляване окисляването на материала

Генераторът на азот се използва за захранване на 3D принтера 2Create с азотен газ, за да се намали количеството кислород в камерата за наслагване на материала, като по този начин се предотвратява окисляването му. Процесът се стартира изключително лесно – само с натискането на един бутон.

2Build: Мощното и усъвършенствано CAM решение за 3D печат

2Build е интегрирано софтуерно решение за 3D адитивно производство, което рационализира работния процес. Софтуерният пакет позволява на потребителите да отпечатват точно това, което искат, намалявайки риска от грешки, респективно минимизирайки енергийните и икономическите разходи. 

„Освен страстта към иновации, ангажимента към околната среда и интереса към възможностите на 3D технологиите за постигане на устойчиво производство, с 2onelab ни свързва и вниманието към клиента. Всеки от нас, в собственото си направление, се стреми да предостави на потребителите първокласни решения и достъп до потенциала на 3D технологиите. Да навлезем в бъдещето заедно с нашите партньори е желаната от нас перспектива за съвместното ни усъвършенстване и развитие“, допълни още г-н Дуницов.

Повече информация за Грейт Мастър ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: GreMa 3D (Грейт Мастър), 2onelab, canva.com

Сподели

Още от Индустрия 4.0