Сподели

Valkrea.House: С автоматизираното управление създаваме ефективния „умен“ дом на мечтите Ви!

25 февруари 2023 г.

 

 

Сградната автоматизация, в това число и „умният“ дом, обикновено се реализират чрез централизирана система за контрол и управление на отоплението, охлаждането, вентилацията, влажността на въздуха, осветлениетозасенчването в помещенията и др. Целта е да се повиши ефективността на сградните инсталации и комфорта на обитателите както в бизнес, така и в обществени и жилищни сгради. Благодарение на автоматизираното управление можете да намалите месечните Ви разходи и необходимостта от поддръжка на системите, а възможността за поетапно надграждане Ви предоставя гъвкави условия за интегриране, съобразени с бюджета Ви. Чрез задаване на сцени и хибриден контрол (б.ред. дигитално и физическо управление посредством специализирано приложение и стилни стенни ключове с програмирана логика) персонализирате управлението, така че да създадете свое собствено „кътче от Рая“ в синхрон с начина Ви на живот. Повече по темата „Проект „умен“ дом“ разказаха интеграторите от Валкреа.Хаус. Продължете с четенето, за да научите какво споделиха те пред ДигиталнаИндустрия.bg.

Системите за сградна автоматизация представляват мрежа от компютърни устройства, които са създадени с цел мониторинг и контрол на инсталациите в професионални, развлекателни или жилищни сгради. Стандартът KNX унифицира изпълнението, което дава свобода при избора и конфигурацията на отделните компоненти. „Интеграторите са връзката между производителите и крайният потребител и тяхната роля е тясно свързана с комуникационни умения и експертна преценка. Предимствата ни пред останалите компании в този бранш са ясно изразени още на етапа на проектирането. Там се открояват не само познанията ни в областта, но и отношението към клиента – всеки проект се подготвя съобразно конкретното предназначение на автоматизацията, нуждите и специфичните предпочитания на поръчителя“, поясниха от Валкреа.Хаус.

Логиката и управлението са същността на интелигентната система за сграден контрол. Сама по себе си тя е комбинация от устройства, данни и логика, заради които при строго определени условия могат да се очакват конкретни действия от вградените системи в сградата. „Умната“ система за управление позволява преглеждането на данни, които са извлечени посредством сензорите в нея, и последващо активиране на желаната функция или паралелното изпълнение на конкретна група от функции. Тя, също така, следва да предоставя информация за състоянието и да дава възможност за анализ на функциите си, което е именно самата администрация на „умния“ дом. Без нея дори настройката на функциите не би била възможна.

Специалистите от Valkrea.House предлагат интегрирани „умни“ системи, които могат да включват в себе си управлението на всички инсталации във Вашия имот. Добавената стойност, която Ви предоставят, се „крие“ в разнообразието от функции, които създават енергоспестяваща и комфортна обстановка с висока ефективност и модерна визия, отговаряща на съвременните стандарти.

Сградната и домашната автоматизация са отлично решение за следните цели на приложение:

Повишаване на удобството и комфорта в обитаваните помещения

„Създаването на повече удобство в ежедневието е една от основните причини за инвестицията в „умни“ решения. Това е напълно разбираемо, като се има предвид забързаният начин на живот и натовареното ежедневие. Интелигентните решения са отговорът, който гарантира комфорта на Вашата почивка“, коментираха българските интегратори.

Реализиране на икономически изгодни системи за отопление, вентилация и климатизация

„Системите за интелигентно управление на имота са ключов фактор, когато става въпрос за отопление, вентилация и климатизация. Точно в тази област те са от изключителна полза и това е една от основните причини за развитието и все по-широкото им приложение в строителството“, споделиха професионалистите.

Постигане на енергийна ефективност

„Умните системи имат уникалната възможност да взимат предвид множество данни и да автоматизират сградните функции с цел по-ефективно разпределение на ресурсите. Всъщност по тази причина създаването на умни сгради е една от основните цели на Европейския Съюз за бъдещето“, поясниха от Валкреа.Хаус.

Гарантиранасигурност и висока безопасност

„Функцията за контрол на достъпа и вариациите от сензори, които отговарят за безопасността на обитателите и посетителите, безспорно са един от най-сериозните аргументи при избора на интелигентна система за управление. Ние работим с висококачествени системи за „умен“ дом и автоматизация, които са специално подбрани от нас, за да гарантираме висока надеждност, голяма функционалност и удобство при използването им. Основната ни цел е да осигурим спокойствие и вдъхновение на нашите клиенти. А средствата за нейното осъществяване са доказаната технология, която използваме, и вниманието ни към детайлите. Те ни позволяват да предлагаме оптимални решения за голямото разнообразие от обекти и потребителски изисквания“, обясниха от българското дружество.

Професионалистите от Валкреа.Хаус обръщат специално внимание на всяка подробност от цялостната услуга, която предлагат. Проектите, които изготвят, резонират изцяло със спецификите на конкретното задание.

В полза на клиента, интегратоите съобразяват следните фактори при избора на оптимална интелигентна система:

 • Гъвкавост на инсталацията;
 • Сигурност на данните;
 • Дизайн на компонентите;
 • Ергономия в управлението;
 • Изработка и материали;
 • Настройка и автоматизация.

 

„Умните“ системи, които Valkrea.House проектира, инсталира и поддържа, предоставят на обитателите голямо разнообразие от функции, сред които:

 • Осветление и слънцезащита;
 • Температура и вентилация;
 • Озвучаване и мултимедия;
 • Безопасност и мониторинг;
 • Контрол на достъпа и сигурност;
 • Консумация на електричество, вода и газ.

 

„Държим на клиентите си, както и на стойността, която бранда ни им предоставя. Именно заради това провеждаме обстойно проучване относно дейността и решенията на производителите, с които си партнираме. За нас е важно да сме уверени в качеството на системите, които интегрираме, респективно на цялостната услуга, която предлагаме“, обобщиха от компанията.

Повече информация за Валкреа.Хаус и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Валкреа.Хаус (Valkrea.House), canva.com

Сподели

Още от Индустрия 4.0