Сподели

Vector от Алвекта е SaaS решение за дигитализация с новаторски възможности за производствени бизнеси от бъдещето

01 март 2024 г.

 

 

„Дигиталната трансформация на компаниите е от съществено значение за конкурентоспособността им на пазара. Все още обаче тази тенденция се наблюдава най-вече в големите предприятия. Малкият и среден бизнес е изправен пред редица предизвикателства по пътя си към дигитализациятаС нашата информационна платформа Vector обаче, целим да направим прехода към „новото време“ достъпен за всички“, информираха за ДигиталнаИндустрия.bg от Алвекта, прогресивна софтуерна компания и разработчик на Vector. Повече информация за предимствата на платформата и решенията за дигитална трансформация на производствените компании, които тя предлага, ще Ви представим в следващите редове.

Vector е SaaS решение за индустриални предприятия, разработено с цел повишаване на ефективността им. По същество то представлява организационна информационна технология за пресъздаване на процесите в предприятието, реализирана в единна платформа. „Vector обезпечава интегрирано информационно покритие на управлението на процесите в индустриалното предприятие. Платформата ни покрива нуждите на бизнес организациите по отношение на пазара, производството, логистиката, клиентите и вътрешно фирмената организация“, поясниха от Алвекта.

Фондацията „Приложни изследвания и комуникации“ проведе мащабно европейско изследване за предизвикателствата пред малкия и среден бизнес по отношение на внедряването на дигитални технологии. Проучването е направено в периода април – юли 2023 г., като в него са взели участие общо 30 държави, в това число страните членки на Европейския съюз (ЕС), Турция, Великобритания и Израел. Ето кои са основните предизвикателства пред предприятията, според обобщението на резултатите:

- Липса на ясни и коректно идентифицирани приоритети на европейско равнище относно реалните потребности на бизнеса;

- Недостиг на висококвалифицирана работна ръка;

- Подценен размер на инвестициите в изграждането на „умни“ фабрики;

- Липса на напреднали дигитални умения сред служителите на компаниите.

Именно на тези предизвикателства отговаря фирма Алвекта чрез своята SaaS платформа Vector, откривайки конкурентен път към дигитализацията на производствените компании.

 

Vector разширява възможностите на предприятията, предоставяйки им възможността за гъвкаво и надеждно моделиране на фирмената структура, оперативните процеси, партньорските взаимоотношения, логистиката на доставки и всичко необходимо за съвременното управление на бизнеса.

„Дигиталната среда за мониторинг, анализи и управление, която създадохме, представлява облачна услуга, отличаваща се с интуитивен потребителски интерфейс. Ние внедряваме платформата съвместно със специалистите от съответното предприятие, адаптирайки я към неговите специфики, така че те да могат да се убедят в реалните ползи от нея по отношение на тяхната работа. Използването на Vector води до повишаване на производителността и решава редица предизвикателства, свързани с липсата на квалифииран персонал в индустриалните предприятия. А цялостно подобрената дейност на компаниите резултира в оптимизация на разходите, която повишава инвестиционните им възможности за технологична модернизация, автоматизация, роботизация, CNC машини и др.“, допълниха още от доказаното българско дружество.

Повече информация за Алвекта ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Алвекта (Alvecta), canva.com

Сподели

Още от Индустрия 4.0