Сподели

„Живите“ карти на HERE помагат на милиони хора, заводи и градове по целия свят със силата на дигитализацията

22 март 2018 г.

Картографирането е процес на изучаване и откриване. Векове наред двумерни карти ни насочваха през неизвестното към желаните от нас дестинации. Но вече далеч не сме ограничени от края на физическите карти. През 1985 г. глобалният лидер в областта на картовите бази данни и локализационни услуги HERE Technologies си поставя една простичка цел – дигитално картографиране, въвеждане и утвърждаване на навигационните системи за автомобили по целия свят.

„HERE Technologies e основана през 1985 г. под наименованието Karlin & Collins, Inc. Две години по-късно променя името си на Navigation Technologies Corporation (NavTech). През 1990 г. дружеството е придобито от Philips Electronics, а през 2004 г. компанията е регистрирана на борсата под бранда NAVTEQ. През 2008 г. Nokia придобива фирмата, а през 2011 г. сменя името на Nokia Location & Commerce. През 2012 г. компанията получава ново име HERE, а през 2015 г. Nokia я продава на германски консорциум от Audi AG, BMW Group и Daimler AG“, обясниха за ДигиталнаИндустрия.bg от Хиър Юръп Б.В. – Клон България КЧТ.

Повече от 30 години компанията предоставя възможност на милиони хора, предприятия и градове по света да се възползват от силата на локализацията. Днес HERE Technologies създава „живи“ триизмерни карти, които растат и се развиват, „дишайки“ със слоеве от информация и прозрения.

Към настоящия момент, в глобален мащаб HERE оперира в 56 държави, разполага с над 200 офиса и с повече от 8000 човека персонал. С централен офис в Амстердам и развойни центрове, които се простират от Чикаго до Берлин, през Мумбай, международният екип на компанията споделя обща страст – от учени и разработчици, до продуктови инженери и картографи, групата се стреми да изгради едно по-добро бъдеще чрез технологиите за локализиране.

Картите на HERE се използват в 200 държави в света. Всеки ден над 400 високотехнологично оборудвани автомобила обикалят по пътищата на цялото земно кълбо и събират над 28 TB данни в 3D. Благодарение на тях в картата ежедневно се извършват над 1 млн. обновления“, подчертаха от българския офис на фирмата.

Навигационни системи на компанията са на борда на повече от 100 млн. превозни средства в световен мащаб. „HERE преоткрива концепцията за изработването на карти посредством силата на локацията на движещите се предмети в реално време, за да промени позитивно модерния живот на съвременния град и да вдъхнови иновативното развитие на бизнеса“, коментираха от дружеството.

Тази година HERE Technologies, посредством своя клон у нас Хиър Юръп Б.В. – Клон България КЧТ, ще вземе участие в 14-ото поред издание на екологичните изложения на Виа Експо – EE & BE (Енергийна ефективност и ВЕИ), Smart Cities и Save the Planet, които ще се проведат в дните от 27 до 29 март в Интер Експо Център – София. Компанията ще очаква своите посетители и гости в зала 5, щанд A7, за да им представи най-новите технологии, решения и системи, приложими в индустрията, общините и домовете, през призмата на локацията.

Повече информация за Хиър Юръп Б.В. – Клон България КЧТ, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Хиър Юръп Б.В. – Клон България КЧТ, Here Technologies

Сподели

Още от 3D технологии / IoT