Сподели

3D лазерно рязане с BrightLine Speed на Trumpf – евтино, бързо и с ненадмината надеждност

19 март 2022 г.

 

 

По-голяма скорост на рязане, по-ниска консумация на режещ газ и по-голяма надеждност на производствения процес! Благодарение на новата революционна 3D лазерна технология за горещо формоване BrightLine Speed на Trumpf. „С нашето ново високоефективно решение получавате максимална производителност при минимални разходи за газопотребление, подобрявайки Вашата конкурентоспособност при намален въглероден отпечатък“, информираха за ДигиталнаИндустрия.bg от Трумпф България.

С помощта на новата технология на лидера в лазерните решения Trumpf се постига до 60% по-голяма скорост на рязане при 1 mm дебелина на металния лист. „BrightLine Speed може да се прилага при метални листа с дебелина до 4 mm. Решението позволява с до 20% по-голям ъгъл на наклон спрямо повърхността на детайла, което води до по-добро качество на ръба на среза, например при рязането на вътрешни ъгли или при огъването на вълнообразна ламарина“, поясниха от Трумпф България.

От друга страна, оптимизираният профил на лъча позволява използването на X-Blast дюзи с по-малък диаметър на отвора. Резултатът – по-ниска консумация на режещ газ на час в сравнение със стандартното рязане.

BrightLine Speed – следващото потребителско ниво на 3D лазерното рязане в областта на горещото формоване

„При иновативната 3D лазерна технология се използва лазер с по-високо качество на лъча от традиционните. Освен това, лазерът е оборудван с разпределително устройство с оптичен клин, с което в патентования кабел за лазерно лъчение 2 в 1 се създава специално разпределение на мощността между сърцевината и пръстена. Посредством изцяло промененото разпределение на мощността и новия профил на лъча се съчетават считани до момента за противоположни фактори на въздействие, а процесът преминава в специфично за приложението, ново потребителско ниво“, обясниха специалистите от компанията.

С BrightLine Speed 3D лазерното рязане придобива нови измерения. При процесите на горещо формоване са гарантирани не само по-висока производителност, но и кратки цикли за обработка, надеждност и икономия на операциите, а размерът им се определя в зависимост от геометрията на детайла и дебелината на металния лист.

TruLaser Cell 8030 с BrightLine Speed – високопрецизна  машина за 3D лазерно рязане на горещоформовани детайли

Високоефективната лазерна машина TruLaser Cell 8030 на Trumpf прилага най-новата технология BrightLine Speed при обработката на горещоформовани детайли и позволява гъвкава конфигурация спрямо нуждите и изискванията на клиента. „Благодарение на нови технологични подобрения и оптимизирани функционалности, тя осигурява още по-висока надеждност, ефективност и максимална производителност“, коментираха още от Трумпф България.

Повече информация за Трумпф България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Трумпф България, Trumpf

Сподели

Още от 3D технологии / IoT