Сподели

B2N: С 3D печатни технологии от Raise3D Sonmak добавя гъвкавост към производствената си линия

14 януари 2022 г.

 

 

Sonmak Diamond Tools е компания, която произвежда диамантени инструменти и дискове за ъглошлайфи и стационарни машини, предназначени за производители на продукти от естествен камък като гранит, мрамор, варовик, гранитогрес, гнайс, керамика, скъпоценни и полускъпоценни камъни. Асортиментът на компанията включва и триони за разделяне на каменни блокове на плочи и триони с различни диаметри за рязане на плочи. „Компанията се стреми да модернизира своето производство, като прилага 3D печат за персонализиране на своята производствена линия. Sonmak Diamond Tools използва професионалния 3D принтер Pro2 Plus от Raise3D — глобален доставчик на адитивни производствени решения“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от водещата българска компания B2N, която е официален представител и оторизиран сервиз на глобалния доставчик у нас.

3D принтер  оптималният вариант за изработка на специфични производствени инструменти

Широкото разнообразие и сложността на инструментите, необходими за производство на крайните продукти, са причина Sonmak да се ориентира към 3D технологиите за тяхната изработка. Първоначално компанията използва традиционни методи за направата им, но впоследствие открива, че това отнема изключително много времеособено при по-сложните детайли. Поради тези причини екипът на Sonmak избира да изработва нужните инструменти и части за тях на професионалния 3D принтер Pro2 Plus, тъй като той може лесно да отпечатва елементи, проектирани с всякаква нестандартна геометрия.

3D печатът отговаря на нуждите от персонализирани опаковки и нестандартно оборудване

В процеса на опаковане екипът на Sonmak също намира приложение на 3D технологиите. Различните по размер ръбове и зъби на инструментите изискват специален капак на опаковките и това означава, че компанията трябва да създаде различни по размер капаци в малки количества. „В случая 3D принтерът може да отговори на нуждите от персонализиране на всеки инструмент като размерът и спецификациите на капака могат да се регулират според конкретното изискване“, посочиха от B2N.

Друг пример за приложението на 3D принтер Pro2 Plus е отпечатването на части за смукателна система за отстраняване на прах от производствените машини, за да се предотврати разпространението му в околната среда. Това се оказва креативно решение за тясна точка от производствения процес.

„3D принтерите са отлични инструменти за повишаване на производителността, осигуряване на свобода на производството, ускоряване на процесите на разработване на продукти и намаляване на разходите. Чрез използването на 3D принтери в производствената линия, компанията успява да преодолее много проблеми и да улесни процесите си“, добавиха още от B2N.

Повече информация за B2N Ltd. / Би Ту Ен ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материалB2N, Sonmak

Сподели

Още от 3D технологии / IoT