Сподели

B2N: 3D принтирането е сред най-силните противници с борбата срещу COVID-19

23 април 2020 г.

 

 

Последните седмици белязаха нов работен ритъм за всички. Сред компаниите, чиято дейност е реорганизирана съобразно новите реалности, е B2N – доказана българска фирма, която предлага на пазара всичко, свързано с 3D технологиите, в т.ч. принтери, скенери, софтуер, консумативи и услуги. 3D принтерите, с които разполага дружеството, работят по 24 часа на ден, 7 дни в седмицата, за да посрещнат медицинските нужди в борбата с COVID-19. „Включихме се в инициатива, организирана от Facebook групата Emergency Hardware COVID-19. За няколко дни в нея се събраха над 100 собственици на 3D принтери, които благотворително започнаха да произвеждат предпазни шлемове за лекарите в страната“, съобщиха от B2N за ДигиталнаИндустрия.bg.

С помощта на 3D принтерите си, компанията предлага решения, водещи до реални резултати в ускоряването на процеса на производство, както и цялостни услуги по прототипиране и създаване на функционални модели. B2N произведе и вече предаде първата половина от необходимите предпазни шлемове на проф. д-р Татяна Червенякова, изпълнителен директор на Специализирана болница за активно лечение по инфекциозни и паразитни болести „Проф. Иван Киров“ в София. Предстои и останалата част от всички нужни бройки да стигне до здравното заведение съвсем скоро. Плаките и ластиците, които са използвани за завършения финкциониращ вид на шлемовете, са осигурени от катедра Телекомуникации към Русенски университет „Ангел Кънчев“.

Днес B2N е официален представител за България и Балканите на водещи компании в 3D индустрията в световен мащаб. Както българската компания, така и партньорите ѝ са част от най-различни инициативи, които имат огромна добавена стойност, особено по време на пандемията COVID-19.

„Горди сме, че марките, които представляваме на българския пазар и на Балканите, се посвещават активно на борбата с коронавируса. Партньорите ни от Raise3D Technologies са създали платформа, в която събират контактите на собственици на 3D принтери или споделени лаборатории за 3D принтиране, които могат да се включат в производството на така нужните медицински части и защитно облекло. Компанията ще създаде карта, която показва на болниците къде в тяхна близост има желаещ да поеме и изработи нужните им пособия“, споделиха от B2N.

Ако и Вие имате 3D принтер или лаборатория за 3D принитране и желаете да се включите в инициативата, бихте могли да попълните своите данни в специалния формуляр.
Ако имате нужда от изработка на медицински части и защитно облекло, посетете интерактивната карта.

 

Междувременно, точно в момент, в който е необходимо всички мощности да бъдат впрегнати в максимална степен, компанията намери начин да подкрепи и ежегодното мероприятие „Часът на Земята“. По този повод B2N изгаси всички светлини в офиса си и изключи цялото електричество за час, като остави работещи единствено принтерите си в името на всички лекари, които никога не спират да помагат.

Призоваваме нашите читатели, които имат инициативи, свързани с подкрепа на болниците, да използват #ПомагамеНаБолниците. Ние също ще го вграждаме във всички наши подобни материали, за да достигнем до още повече хора, които да се присъединят към инициативата.

 

Повече информация за B2N Ltd. / Би Ту Ен ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: B2N

Сподели

Още от 3D технологии / IoT