Сподели

КАД Пойнт: 3D скенерите eviXscan са перфектното решение дори в сурова околна среда за гъвкаво и прецизно сканиране

05 ноември 2023 г.

 

 

3D скенерите eviXscan 3D са разработени от компанията Evatronix, която е доставчик на модерни, високотехнологични 3D решения за различни индустрии. Асортиментът ѝ включва разнообразие от 3D скенери, работещи с технология за структурирана светлина. Те са създадени за високопрецизни приложения в областта на обратното инженерство, безконтактния контрол на качеството и бързото прототипиране. Чрез обширна дистрибуторска мрежа, 3D скенерите eviXscan се предлагат на почти всички европейски пазари, както и в Северна Америка, Латинска Америка, Азия и Африка, а официален представител на марката за българския пазар е технологичната компания КАД Пойнт. Повече за еviXscan 3D ще Ви разкажем в следващите редове.

 

„Продуктите на eviXscan предоставят възможност за гъвкаво 3D сканиране в сурова околна среда, високопрецизно 3D сканиране на обекти с малки и средни размери, лесна за работа софтуерна платформа и множество 3D аксесоари, с които инженерните разработчици да улеснят работата си“, поясниха за Инженер.bg от КАД Пойнт. А е ето и кои са тези продукти и какви са основните им приложения:

Heavy Duty Quadro – устойчиво 3D сканиране при тежки условия

Здравият алуминиев корпус на устройството и основата от карбон гарантират точни измервания при тежки работни условия. Наличието на два диапазона позволява сканиране на обекти с различни размери, вариращи от няколко сантиметра до няколко метра.

Скенерът е доказано решение в следните случаи:

  • Висококачествена безконтактна проверка;

  • Обратен инженеринг;

  • Бързо прототипиране.

Heavy Duty Optima – 3D сканиране с висока точност на малки и средни обекти

„Издръжливият дизайн на скенера позволява сканиране при различни условия. Изключителната точност на устройството помага за сканиране на малки и средни части с голяма прецизност. Този скенер също намира приложение за висококачествена безконтактна проверка, обратен инженеринг и бързо прототипиране и както вече споменахме, е особено подходящ за по-дребни детайли“, уточниха от КАД Пойнт.

ЕviXscan 3D Suite 2.0 – лек и интуитивен за работа софтуер

Обширната софтуерна платформа ЕviXscan 3D Suite 2.0 предоставя изключително мощни и лесни за използване инструменти за сканиране и създаване на мрежа в чист работен вид. Потребителите могат лесно да изпълняват всички процедури за сканиране, от основните настройки до крайния продукт, подобрявайки значително производителността. Програмата разполага с функционалности като конфигуриране, калибриране, вкарване на сканираните обекти в една координатна система, улесняване на процеса на сканиране чрез въртящата се масичка или маркери, възможност за колабориране с позиционна система, експортиране на сканираните обекти в най-популярните файлови разширения (STL, PLY, OBJ, ASCII), директен експорт на сканираните обекти в Geomagic® Design XTM и Geomagic® Control XTM software.

ЕviXscan 3D аксесоари за още по бързи и страхотни резултати

„Както споменахме, брандът eviXscan предлага и 3D аксесоари като ToolKit Box с маркери и артефакти, които могат да се използват многократно и да сканират големи обекти 3 пъти по-бързо от традиционния начин; филтри за синя светлина за оптимални резултати от сканиране дори при тъмни или бляскави повърхности; въртящата се масичка за заснемането на информацията от много и различни перспективи, както и триподи и стойки на Manfrotto за стабилност и точно снемане“, допълниха още от водещата българска компания КАД Пойнт.

Повечеинформация за КАД Пойнт, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още коиса активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности ибъдещитей планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: КАД Пойнт (CAD Point), evixscan3d.com,

Сподели

Още от 3D технологии / IoT