Сподели

3D технологиите отварят нов свят от знания и възможности в училищата и университетите

19 ноември 2020 г.

 

 

3D принтирането придобива все по-важно значение за образованието. Прилагането на тази нова технология позволява на учениците в класната стая да развият нови таланти, като същевременно използват цялостните си знания и творчески способности. Това е практическо обучение за развиване на ключови умения, както и за придобиване на нови компетенции, което предлага мултисензорен начин на обучение с удивителни резултати и доказани ползи.

„Адитивната технология е подходяща за всички образователни нива и е лесна за интегриране в учебния процес. Благодарение на компактните си размери, 3D принтерите са лесно преносими и удобни за ползване. Наличието им в класната стая или в университетската зала отваря нов свят от знания и възможности за всички участници в процеса на обучение“, споделиха за Инженер.bg от B2N, утвърдена българска компания на пазара за 3D технологии.

Интегриране на 3D технологиите в начални и средни училища

3D принтирането е приятно занимание и многократно увеличава интереса на най-малките към обучението. Чрез него учениците се научават как да проектират и да си сътрудничат. Също така им помага да мислят творчески, създавайки неповторими и вълнуващи моменти в класната стая и очаквайки с нетърпение всеки нов проект. Развива разбирането за пространство, геометрия, форми, числа мерни единици и 3D терминология.

„3D принтирането е прекрасен начин децата да усвояват нови умения от най-ранна детска възраст, давайки им възможност да реализират своите идеи и да откриват и развиват нови таланти и способности. То повишава ангажираността им към учебните предмети и спомага за по-лесното усвояване на учебния материал чрез съвместно изработени 3D модели“, коментираха от B2N.

3D технологиите в средните общообразователни и средните специализирани училища

Ползата за по-големите ученици от 3D технологиите е, че могат да изработват прототипи и реални компоненти, да принтират макети на специфични географски, физични и други обекти, да създават предмети за директно използване. Те развиват знанията им по различните дисциплини и пред тях се разкриват нови области за реализация в различни индустрии.

Технологията е много подходяща за специализираните технически училища и колежи, тъй като помага на учениците да усвоят основни способности, необходими им във все по-конкурентната работна среда. 3D принтирането надгражда основното им обучение и ги подготвя за кариера, давайки им възможност да участват в цялостния процес на разработване и производство на продукт.

Модерни 3D технологии във висшето образование

Иновативните технологии и оборудване откриват нови възможности пред студентите и им осигуряват несравними конкурентни предимства, допълнителни познания и умения за тяхната професионална квалификация. Технологията на 3D печата предоставя добра основа, на базата на която студентите могат да подготвят бъдещата си кариера в творческата, техническата или инженерната индустрия. Дава им и нова гледна точка и перспективи да тестват идеи и решения чрез проучване и експерименти, като по този начин научават ключови техники и овладяват абстрактни понятия.

„Адитивната технология разкрива как работят цифровите производствени процеси и предоставя ценни знания за индустрията и строителството. Благодарение на нея, студентите мога да създават нови изобретения, да работят по важни научни постижения, да развият нови идеи и продукти за търговска и научна употреба“, обясниха в заключение от B2N.

Повече информация за B2N Ltd. / Би Ту Ен ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!.

Източник на снимковия материал: B2N

Сподели

Още от 3D технологии / IoT