Сподели

B2N: Как 3D технологиите променят правилата на играта за производителите на храни и напитки

04 ноември 2020 г.

 

 

Динамиката в търсенията и поведението на потребителите, производителите на храни и напитки трябва да са гъвкави и адаптивни, за да успеят в пазарното състезание. Предвид това е неизбежно те да не се замислят дали производството им се адаптира към "новото нормално" и могат ли да променят правилата на играта? Отговорът е да, могат! А начинът е 3D принтиране. Днес, със съдействието на утвърдената българска компания B2N, ще Ви запознаем с един от лидерите на пазара, който използва технологиите на Ultimaker, за да намали разходите си. Gerhard Schubert отпечатва персонализирани инструменти за своите машини за опаковане на хранителни стоки, които доставя за някои от най-големите имена в хранително-вкусовата промишленост. Повече за тяхната дейност вижте в следващите редове.

Машини за опаковане с горно зареждане (TLM)

„Gerhard Schubert е лидер на световния пазар на машини за опаковане с горно зареждане (TLM). В своите цифрови машини, базирани на роботи, Schubert съчетава механика, интелигентна технология за управление и висока модулност – разработени чрез повече от 50 години иновации. А сега 3D печатът помага да се подобри още повече това решение“, коментираха пред Инженер.bg от фирма B2N.

TLM технологията позволява на Schubert да предоставя на своите клиенти надеждни, лесни за експлоатация и гъвкави решения за опаковъчни машини с висока производителност. Тези машини опаковат продукти от всякакъв вид и от всички сектори и индустрии, включително храни и напитки, фармацевтични продукти, козметика, технически изделия, и то в най-различни опаковки – кутии, тави, картон или торбички.

Широко известни марки като Ferrero, Nestlé, Unilever и Rochе, заедно с редица малки, средни и семейни фирми използват решенията за автоматизация на Schubert.

Линии за опаковане за специални случаи

Много ценна част от дейността на Schubert е създаването на нови инструменти за опаковъчните машини. Тези инструменти позволяват на машините да работят с различни продукти. С помощта на нов инструмент, например машина, която се използва за опаковане на шоколадови зайчета за Великден, може да се пригоди за шоколадови коледни фигурки по време на предстоящия празничен сезон.

Когато клиентът иска да произведе нов продукт, той може просто да сподели идеята си с екипа на Schubert, който след това разработва необходимите инструменти и програмни продукти, необходими за машината“, уточниха от B2N.

Създаване на дигитален склад

Въпреки че 3D принтираните части имат огромен успех, изпращането им до клиенти отнема доста време. За да компенсира това, в момента Schubert предлага решение за 3D печат за голямо разнообразие от инструменти, което позволява на компаниите да извършат печата вътрешно при необходимост. „Това е възможно с 3D принтер на Ultimaker. Така, когато клиентите се нуждаят от нови инструменти или части, те могат да разгледат онлайн библиотеката на Schubert, функционираща като дигитален склад и веднага да отпечатат това, от което се нуждаят“, допълниха от B2N, която е партньор на компанията Ultimaker.

„Тази огромна полза за клиентите на Schubert драстично намалява времето за изпълнение на нови продукти и елиминира необходимостта от допълнително пространство, което иначе би било необходимо за съхранение на резервни части“, споделиха още от B2N.

Сертифициран 3D печат, доволни клиенти

Тъй като предлага на компаниите да отпечатват собствените си части, от Schubert се очаква да гарантира определен стандарт за качество, за да са удовлетворени клиентите от готовите си елементи. Това се постига чрез споделяне на задания за печат с всички вградени настройки и предпочитания. За целта обаче, Schubert трябва да използва 3D принтер, който е едновременно лесен за употреба и с доказано във времето високо качество на принтираните изделия.

3D принтерите Ultimaker осигуряват на клиентите повтаряща се висококачествена производителност. В Schubert всички части, които могат да бъдат отпечатани при поискване, са подготвени и оптимизирани за 3D принтери Ultimaker.

„След като инженерите на Schubert постигнат желаното качество в 3D отпечатана част, заданието за печат се сертифицира и съхранява в дигиталния склад на клиента. Всичко, което клиентът трябва да направи, е просто да избере файла, уверен, че получава сертифицирани части, които отговарят на специфичните му изисквания“, коментираха в заключение от B2N.

Повече информация за B2N Ltd. / Би Ту Ен ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: B2N, Ultimaker

Сподели

Още от 3D технологии / IoT