Сподели

ABB free@home е разпознаваемо решение за домашна автоматизация с най-съвременна IoT функционалност

22 юли 2021 г.

 

 

Акцент от интериорния дизайн са ключовете и контактите от серията ABB’s future® linear – black matt, чиято визия е изцяло в съзвучие с дизайнерската естетика на дома.

АББ България продължава да засилва приноса си за „умната“ трансформация на домовете чрез богатата си продуктова гама от иновативни решения. Българското дружество на водещата световна технологична компания ABB и неговия утвърден партньор в изграждането на системи за умен дом Building Technology представиха новия си проект, в рамките на който внедриха интелигентното решение ABB free@home® в семейна къща в София. Подробности за инициативата разказаха пред ДигиталнаИндустрия.bg специалистите от АББ България.

„ABB free@home е система за домашна автоматизация, чрез която се управляват интуитивно щори, осветление, отопление, климатизация, комуникация на врати и домакински уреди. Това може да се осъществи с помощта на панел на стената, чрез гласово управление или дистанционно – през смартфон, таблет или персонален компютър. Освен това, е възможно всички функции в дома да се управляват автоматично – според определен график, изгрева или залеза на слънцето, температурата и присъствието на хора, или да бъдат извикани с натискането на един бутон. Ефектът е постигане на комфорт, безопасност и енергийна ефективност“, поясниха от АББ България.

Лесно и прецизно управление на смарт устройствата

Благодарение на изцяло оборудваното с решението за умен дом ABB free@home жилище, неговите собственици вече имат пълен контрол върху отоплителните, вентилационните и климатичните системи, осветлението, входните врати и аудио системите. Те могат да получат интеграция с различни уреди от трети производители като Sonos, Amazon Alexa и Miele. Друг акцент от интериорния дизайн са ключовете и контактите от серията ABB’s future® linear – black matt, чиято визия е изцяло в съзвучие с дизайнерската естетика на дома.

Прецизната настройка на температурата и контрола върху осветлението и аудио системите се осъществява посредством контролни панели, разположени във всяка от стаите. „Същевременно с това мобилното приложение се дава възможност за отдалечен достъп и контрол върху всички сградни системи чрез произволно смарт устройство. Най-новите функционалности на системата ABB free@home, като гласови команди, управление на осветлението по DALI протокол и отдалечен контрол чрез най-новото мобилно приложение ABB free@home Next®, осигуряват допълнителна стойност към възможностите на системата“, коментираха от АББ България.

Възползвайки се от всички тези функции, семейството константира значителното подобрение в начина си на живот, чувства се по-безопасно и по-комфортно.

По-висока сигурност и възможност за пълен контрол

ABB free@home предлага подобрена сигурност, която позволява на потребителите да наблюдават дома си дистанционно, от всяка точка на света.

„Дава ми усещане за пълен контрол върху къщата. Можеш да правиш всичко с лекота. Когато се прибирам, било то от пазар или от разходка с детето, много често напрежението е голямо. Бебето плаче, нямам свободни ръце, но отваряйки вратата автоматично през телефона, осветлението вече е включено и къщата е гостоприемна за нас“, сподели г-жа Илчева, собственик на къщата.

Цялостно редуциране на консумацията на енергия

Използването на автоматизирано осветление и ОВК системи води до цялостно редуциране на консумацията на енергия и по-ниски месечни сметки. Това, от своя страна, намалява разходите за осветление с 35%, както и тези за отопление и климатизация с 20%.

„Внедряването на решение за домашна автоматизация позволява лесно постигане на енергийна ефективност, висок комфорт и голяма сигурност. Изборът да работим с продуктите и системите на ABB бе решение, подкрепено от постоянно високото качество и гъвкавостта, които компанията предлага. Нашето дългосрочно партньорство ще помогне на крайните потребители да се възползват от най-модерните технологии и сигурните решения за интелигентните домове,“ заяви главният изпълнителен директор на Building Technology, г-н Мохарем Мехмед.

Водещият партньор на АBB в автоматизацията на сгради Building Technology е в процес на откриване на специален шоурум за умни домове, в който всички функции на ABB free@home са представени в действие, както и в интеграция с различни гами ключове и контакти на бранда. „В шоурума потребителите ще могат да се запознаят с предимствата и възможните функции на системите за умен дом на ABB, а архитектите ще се докоснат до разнообразието ни от ключове и контакти, предлагани в широка гама от цветове и рамки от различни естествени материали“, анонсираха от българското дружество на ABB.

Приносът на ABB за развитието на сектора на умните сгради в България

С нарастващото търсене на интелигентни услуги, IoT устройства и технологии за автоматизация, екипът на ABB е установил необходимостта от засилване на присъствието си с общ подход, комбинирайки различни аспекти от автоматизацията на дома в едно решение с ABB free@home. Възможността за пълен контрол над къщата или апартамента и инсталираните в тях системи се превръща във все по-желана функция сред архитектите, дизайнерите, строителните компании и системните интегратори.

„От първата си поява на българския пазар в сектора „Умен дом“ през 2010 г., АББ България е интегрирала решенията си за домашна автоматизация в множество къщи, вили и апартаменти. През последните три години броят на проектите за домашна автоматизация нарасна значително и ABB free@home се превърна в широко разпознаваемо решение за домашна автоматизация, благодарение на своята лесна употреба и разнообразие от функции“, посочиха още от АББ България.

Повече информация за АББ България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: АББ БългарияABB

Сподели

Още от 3D технологии / IoT