Сподели

Атикс: Софтуерни решения за IioT, разширена реалност и интелигентни сгради от Iconics

18 април 2019 г.

Американското дружество Iconics, специалист в разработката на високотехнологични решения за автоматизация, проведе семинар на тема „Connected Intelligent for Smart Operations“ в офиса на фирма Майкрософт България в гр. София. „Гостите на събитието имаха възможността да се запознаят с най-новите софтуерни продукти на Iconics, разработени съвместно с Microsoft, в сферата на Индустриалния интернет на нещата (IIoT), визуализацията, анализа и контрола на производствени процеси и др.“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от фирма Атикс, официален дистрибутор на Iconics на българския пазар.

В днешно време традициите в промишлеността вече не са това, което бяха. Развитието в областта на автоматизацията, въвеждането на изкуствения интелект и Интернет на нещата променят индустриалното производство. Поради тази причина само компаниите, които са готови да се трансформират, могат да получат конкурентно предимство на пазара. За да отговорят на съвременните предизвикателства, дружествата постепенно усвояват нови „умни“ технологии за автоматизация на производствените си процеси.

Именно в тази сфера световният производител Iconics помага на компании от цял свят със своите софтуерни продукти за визуализация, HMI, SCADA и енергийни решения. С над 350 000 инсталации в повече от 80 държави, разработките на американския специалист намират широко приложение в автоматизацията, мониторинга и оптимизацията на активи. Индустрии като автомобилостроене, сградна автоматизация, хранително-вкусова, фармацевтична, нефтена и газова промишленост, минно дело, воден сектор, транспорт, комунални услуги и добив на енергия имат възможността да прилагат нововъведенията на Iconics.

По време на семира, г-н Зденек Задак, търговски директор на Iconics за Европа, показа нагледно как софтуерът за Индустриален интернет на нещата (IIoT), разширена реалност и енергийно-интелигентни сгради може да помогне на компаниите „да направят невидимите неща видими“. Решението обединява устройствата в единна мрежа и събира огромни количества данни, чрез които потребителите могат да анализират и управляват ефективно процесите си. „Софтуерът на Iconics свързва вашите сгради, съоръжения и оборудване чрез защитено TLS криптиране. Събраните данни се съхраняват в облак чрез Microsoft Azure, където те са достъпни само на вас от всяка точка на земното кълбо в реално време“, споделиха от фирма Атикс.

Гостите на събитието се запознаха и с възможностите за анализ и контрол на производствени процеси в реално време, сред които Energy AnalytiX – интелигентно решение за енергиен мониторинг, анализ и управление. „Интерес привлече и приложението MobileHMI, което предоставя достъп от мобилния телефон на потребителите до данни и отчети за HMI/SCADA системи. Чрез тази технология мениджъри, оператори и техници имат възможността да наблюдават данните от всяка точка и съответно да бъдат по-бързи и ефективни при откриването и разрешаването на възникнали проблеми“, добавиха в заключение от фирма Атикс.

Повече информация за Атикс ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Атикс, Iconics

Сподели

Още от 3D технологии / IoT