Сподели

B2N: 3D принтирането е бъдещето на железопътната индустрия, а MiniFactory Ultra – пътят за неговата реализация

01 юли 2023 г.

Използването на принтерите miniFactory Ultra ускорява производството с до 90% в сравнение с традиционните методи.

Какво е приложението на 3D печата в железопътната индустрия, какви са проблемите, които той решава, както и какви са ползите, с които тези технологии допринасят за постигане на устойчиво производство? Разберете повече в коментара на специалистите от B2N Additive Manufacturing Ecosystem, българско търговско и инженерингово дружество в областта на 3D технологиите. B2N (Back To Nature) е иновативна компания с ангажимент към опазването на околната среда и постигане на устойчиво бъдеще посредством възможностите на 3D технологиите и тяхната интеграция в различните индустрии и производства. За целта фирмата предлага висококачествени продукти и услуги, които могат да удовлетворят цялостно клиентските потребности, в това число съвременни решения от доказани производители, специализирани обучения, адитивно производство на детайли и резервни части, техническа консултация, внедряване и техническо обслужване на 3D оборудване. Продължете с четенето, за да научите как железопътната индустрия може да повиши ефективността, като се „завърне към природата“.

„Експлоатационният срок на влаковете може да достигне до 30 години. Често пъти обаче голямата му продължителност се явява значително предизвикателство за намирането на резервни части. В повечето случаи те не са налични вследствие на остаряла технология или вече несъществуващи индустриални инструменти, необходими за производството на съответната част. 3D принтирането дава решение на този проблем. Затова и все повече компании се възползват от технологията на 3D печата като производствен метод, тъй като употребата му ускорява с 90% производството им, в сравнение с конвенционално използваните методи в железопътната индустрия“, информираха българските експерти.

3D принтерът miniFactory Ultra, които B2N предлага, позволява производството на резервни части и аксесоари в съответствие с изискванията на европейския стандарт за безопасност на материалите в железопътната индустрия EN45545-2.

„Адитивното производство позволява свобода в дизайна и високо качество на изработка, гарантирани от употребата на пазарно валидирани материали. Освен това 3D принтирането преодолява логистичните предизвикателства и оказва положителен ефект върху икономическите аспекти, намалявайки разходите за производство. MiniFactory Ultra са 3D принтери за високотемпературен печат с отворена система за съвместимост на използваните материали, т.е. 3D печатът не е обвързан с конкретен производител, а е наличен пазарен избор от валидирани и сертифицирани според EN45545-2 материали. Те се отличават с висока възвръщаемост на инвестицията. Употребата им ускорява дигиталната трансформация на клиентите ни от железопътната индустрия“, заявиха от B2N Additive Manufacturing Ecosystem.

Ползи от използването на miniFactory Ultra за нуждите на железопътната индустрия

Оптимизирана технология на 3D печат за реализацията на ефективна поддръжка

3D печатът на одобрени за железниците материали посредством технологията на miniFactory значително оптимизира процеса. Високотемпературният принтер рационализира производството на резервни части и помощни средства за поддръжка. При наличието на подходящи инструменти за поддръжка, тя е предпочитана пред замяната на части, тъй като е по-ефективна и безопасна операция. Друго съществено предимство на miniFactory Ultra е гъвкавостта при внедряване. 3D принтерът може да бъде разположен, където това е необходимо. По този начин производствените процеси се извършват без логистични предизвикателства.

Съвместимост с широка гама от EN45545-2 сертифицирани материали

Всички материали, използвани в железопътните превозни средства, следва да отговарят на изискванията на стандарта EN45545-2, за да се постигне възможно най-високо ниво на безопасност в случай на пожар. Налично е голямо пазарно разнообразие от валидирани материали, всеки от които притежава специфични характеристики. Изборът на подходящ материал зависи от изискванията на конкретното приложение.

„3D принтерът miniFactory Ultra е съвместим за работа с множество материали от различни производители, сертифицирани по EN45545-2. Асортиментът от подходящи за печат материали обхваща диапазона от PA- и PC-базирани до високоефективни материали като ULTEM9085 и PEKK. Отворената система за съвместимост с miniFactory Ultra позволява на потребителите да добавят нови валидирани материали към портфолиото за печат“, поясниха специалистите.

Ключови предимства на miniFactory:

  • Ускоряване на производството с до 90% в сравнение с традиционните методи;
  • Валидирани профили за печат с цел оптимизиране на качеството – miniFactory гарантира качеството и ефективността на производството, като създава стандартизирани профили за 3D печат на най-използваните високоефективни полимери и композити;
  • Компанията е систематизирала точни и ясни указания, по които потребителите могат лесно да валидират нови материали;
  • Разширяване на портфолиото от материали за повишаване на конкурентоспособността – възможност за отговор на пазарното търсене;
  • Партньорска мрежа от доказани производители на материали.

 

„Нашите партньори от miniFactory непрестанно усъвършенстват технологията си, така че разработките им да са подходящи за различни взискателни приложения. Специалистите ни са сертифицирани за продажба, внедряване и поддръжка на 3D принтерите, произведени от miniFactory. Можете да се възползвате от нашата професионална техническа консултация, за да направите оптималния избор за нуждите на дейността Ви“, допълниха още от B2N.

Повече информация за B2N Ltd. / Би Ту Ен ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: B2N Additive Manufacturing Ecosystem, miniFactory, canva.com

Сподели

Още от 3D технологии / IoT