Сподели

B2N: Индустриалният 3D принтер MiniFactory Ultra е носител на революция в производството на резервни части

19 август 2021 г.

 

 

MiniFactory е водещ финландски производител на професионални индустриални 3D принтер. Обширната продуктова гама на компанията включва и модела MiniFactory Ultra, специално разработен за работа с високоефективни и високотемпературни материали. „С този мощен и универсален индустриален 3D принтер, можете да използвате силата на ултраполимерите и да работите с богата гама от материали, например ULTEM®, PEKK, PPSU, PA-CARBON, PEEK и мн.др.

„3D принтерът MiniFactory Ultra е предназначен за професионалисти, за които качеството има значение. Той е оборудван със загряваща се до 250 °C камера с ултимативна сила. Тази изключително висока работна температура, допълнена от най-широката гама от материали на пазара, разкрива огромни производствени възможности, гарантирайки максимална здравина и в същото време лекота на частите“, коментираха пред ДигиталнаИндустрия.bg от българската компания B2N, лидер в предлагането на 3D технологии на пазара у нас, която разполага с единствената на Балканите демо машина на MiniFactory в шоурума си в София. 

Решенията на MiniFactory се използват за производство на крайни промишлени детайли в най-взискателни индустриални приложения, както и за изработка на резервни части, които успешно заменят метални детайли. А ето и какви са възможностите на 3D принтера MiniFactory Ultra:

Детайли с висока здравина, обработени при 250 °C 

Високотехнологичните технически материали се отличават с редица предимства пред металите. Детайл, изработен от ултраполимер е по-лек от металния детайл, по-безшумев по време на работа, функционира без нужда от смазване, не подлежи на корозия и оксидация, устойчив е на износване, характеризира се с нисък коефициент на триене и механична деформация. 

„Ключ към постигането на отлични резултати с индустриалния 3D принтер на Minifactory е високотемпературната му камера за принтиране. Нейната температура достига до 250 °C, стойност по-висока от тази, при която се наблюдава т.нар. стъклен преход при полимерите. Това автоматично води до промени в физико-химическите характеристики на материалите и гарантира оптимална здравина и якост на принтираните детайли“, поясниха от B2N.

Предизвикахме ли интереса Ви към тази уникална технология? Искате да ли да се запознаете с работата на принтера и високотехнологичните изделия, произведени с него, които са по-здрави от метал? Сега имате възможност да го направите. Всеки, който желае има възможността да види демонстрация на машината и нейните възможности на живо, като посети българската компания B2N по време на международното изложение MachTech & InnoTech Expo в Интер Експо Център от 14 до 17 септември 2021 г., в зала 3 на щанд А4. 

 

3D принтирани изделия при стриктен контрол на качеството 

AARNI е интелигентна мониторинг система за окачествяване на принтираните детайли, която е вградена в 3D принтера MiniFactory Ultra. Системата събира данни чрез множество прецизни сензори и запазва информация за всяка секунда от процеса. След завършен принт, получавате 3D визуализация, с която имате възможността да извършите последващ контрол на процеса и да издадете сертификат за качество на принтираната част.

Отворен код за работа със сертифицирани материали 

„Софтуерът на MiniFactory е отворен за принтиране с ултраполимери и от други марки. Сред брандовете, сертифицирани за работа с MiniFactory Ultra, които можете да откриете в нашето портфолио, са Kimya и BASF“, добавиха още от B2N.

Повече информация за B2N Ltd. / Би Ту Ен ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: B2N, MiniFactory

Сподели

Още от 3D технологии / IoT