Сподели

B2N: „Инвестирайки в 3D принтер, ще разработвате по-лесно и бързо вашите продукти“

06 февруари 2021 г.

 

 

Преди да внедрите 3D принтиране в работата си, трябва да докажете на себе си, на колегите и сътрудниците си, на ръководителя и на екипа си, че инвестицията си струва. В многобройните предимства на 3D технологиите са убедени от утвърдената българска компания  B2N, която е сред пионерите във внедряването им у нас. По думите на нейните експерти, в сравнение с редица традиционни производствени технологии 3D принтерите са много по-удобни и ефективни. С тях се произвеждат модели, функционални прототипи, функционални части, дори детайли за крайния потребител бързо и само когато е необходимо.

„Едно от предимствата на работата с 3D принтер е, че насърчава култура на постоянно усъвършенстване, улеснява тестовете и подобренията на произвежданите елементи. Технологията позволява да мислите за мащабиране на процеса. Лесно можете да започнете с един 3D принтер и впоследствие да надградите мощностите си, като по този начин контролирате изцяло производствения си капацитет“, обясниха от фирмата. 

3D принтерите са привлекателна опция за бизнеса поради ниските си разходи за закупуване и експлоатация в сравнение с други производствени машини. Те са мощен инструмент върху бюрото на продуктов дизайнер, инженер или производител. Позволяват бързо и евтино производство на визуални модели и функционални прототипи на крайни продукти, резервни части, производство на малки серии с доказана повторяемост на качеството, специфични поръчкови изделия със сложен дизайн, които не могат да се произведат по други начини, приспособления за монтаж и инструменти в производствата и мн.др.

Качественият 3D принтер максимизира времето за работа, гарантира успешно и качествено производство, като се използва с лекота. Също така не са необходими специално обучени хора за употребата му.

Защо да инвестирате в 3D принтери? 

Както всяко решение за покупка, изборът за закупуване на 3D принтер трябва да се основава на потенциалната възвръщаемост на инвестицията (ROI). Най-лесно можете да определите потенциала на 3D принтера като направите сравнение между производствените и принтираните детайли. 

Друго съображение, което е важно да имате предвид, е колко добре се представя 3D принтерът при изработването на прототип или като производствено решение. Основните променливи, на които следва да се обърне внимание, са наличните съвместими материали и качеството на произвежданите от тях части. И двата фактора се различават драстично в зависимост от вида на самия 3D принтер.

„Основното предимство да притежавате 3D принтер в своето производство или на бюрото си е скоростта и ефективността му на работа. Прототипите за продуктовите дизайнери могат да бъдат произведени за броени часове, вместо да чакат проектите да бъдат възложени на външни изпълнители и после доставени. Това позволява повече итерации за по-кратък период от време, което води до по-евтино разработване на продукти, по-изискан дизайн и по-кратко време за пускане на пазара“, разказаха от B2N.

Сравняване на разходите — аутсорсинг или вътрешнофирмени процеси 

Ако вашият бизнес се нуждае от прототипи или строго персонализирани части, аутсорсингът може да изглежда разумен вариант. Липсата на големи предварителни инвестиции означава, че разходите са постоянни и предвидими. Но аутсорсингът има и своите недостатъци, които са високи разходи и дълги срокове за изпълнение в сравнение с това да притежавате 3D принтер.

„Първоначалната инвестиция в 3D принтер може да е малко по-висока, но значително ще увеличи капацитета и производителността, ако се управлява правилно. 3D принтерите са толкова ефективни, че нищо чудно, ако инвестирате в един принтер, да осъзнаете, че не ви е достатъчен. Можете на по-късен етап да закупите допълнителни принтери, за да задоволите потребностите на капацитета си“, обясниха от B2N. 

Повече информация за B2N Ltd. / Би Ту Ен ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: B2N

Сподели

Още от 3D технологии / IoT