Сподели

Българският развоен център на Festo разработва решения в роботиката, облачните системи и Интернет на нещата

18 август 2020 г.

До неотдавна немският технологичен лидер Festo концентрира развойната си дейност главно в Германия. От 2018 г. обаче Техническият инженерен център (ТИЦ) на Фесто Производство в София се превърна в един от основните партньори на компанията за създаване на иновативни решения. Повече за целите на инженерния център, както и какво дефинира автоматизацията днес, ДигиталнаИндустрия.bg коментира с инж. Георги Грозданов, ръководител на Технически инженерен център, част от структурата на Фесто Производство.

Партньор в създаването на иновациите на Festo

„Инженерният център на Фесто Производство обединява развойни дейности в сферата на механиката, хардуера, софтуера, управлението на проекти и тестването. EMC лабораторията ни позволява да затворим целия цикъл на едно техническо решение. Осъществяваме развойна дейност и на продукти, чието производство е насочено към други държави“, разказа инж. Грозданов. Той допълни още, че решението на Festo да приобщи българския център към развойната си дейност е повлияно от ускореното развитие на софтуерните и хардуерните продукти, както и от ролята на страната ни като световен IT хъб.

Днес пред българския развоен център, разработващ решения в области като роботиката, облачните системи и Интернет на нещата (IoT), стои перспективата за разрастване на екипа до 200 души и заемането на ключово място в развитието на иновациите във Festo.

Станете част от вълнуващия свят на автоматизацията! Вижте актуалните обяви за работа във Фесто Производство ТУК.

Автоматизацията и съвременното производство

Свързаността, изкуственият интелект, бързодействието, приспособимостта и управлението с отдалечен достъп са сред ключовите характеристики на автоматизацията, заяви инж. Грозданов. Тя притежава големи възможности, съответстващи на необходимостта на бизнеса от по-висока производителност без прекъсвания, и осигурява високо качество, а за развитието ѝ благоприятства и глобалната свързаност на икономиките на държавите, посочи още ръководителят на ТИЦ на Фесто Производство.

„При непредвидени спирания на производствената линия възникват проблеми и рискове. В тези случаи ролята на изкуствения интелект е да осигури своевременна поддръжка. Това се изразява и в оптимизацията на енергията, прецизността и бързината. Проектите на Festo са ориентирани и в тази насока. Наскоро дружеството придоби компания, специализирана в сферата на изкуствения интелект. Също така работим с cloud service системи, служещи за предвиждане на проблеми в производствената линия“, коментира инж. Грозданов.

Фигурата на ръководителя

Инж. Грозданов коментира, че ролята на ръководителя на развойния център на Фесто Производство е служителите да разберат принципа на работата с центъра в Германия. Освен това, задача на мениджъра е и да въвлече в максимална степен екипа в дефиницията на стратегически значимите неща, които е необходимо да реализират, коментира заключение той.

Повече информация за Фесто Производство ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Фесто Производство, Инженер.bg, freepik.com

Сподели

Още от 3D технологии / IoT