Сподели

С базирано на изкуствен интелект решение на Trumpf процесът по сервизиране на машините е много по-бърз и лесен

16 април 2021 г.

 

 

Базирано на изкуствен интелект приложение на лидера в областта на лазерните технологии Trumpf спомага за лесна идентификация и бърза поръчка на машинни резервни части. Това е една от последните технологични новости, които компанията представи по време на своето виртуално търговско изложение INTECH 2021 в края на март 2021 г. „Машинните оператори вече могат безпроблемно да разпознаят и поръчат над 10 000 различни резервни и износващи се части, и то в порядъка на едва на няколко секунди. Всичко, което трябва да направят, е да вземат своя телефон и да направят снимка на компонента, от който се нуждаят“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от Трумпф България.

„Остаряването и износването на машинните компоненти прави невъзможно разчитането на техните серийни номера. Важно е да се вземе под внимание още и че самото маркиране на определени компоненти е изключително трудно. Затова и тяхното идентифициране, както и генерирането на поръчка на правилния машинен елемент може да се превърне в тежка, дори и непосилна задача за клиента“, обясниха от Трумпф. „С новото приложение Easy Order, базираната на изкуствен интелект функционалност разпознава компонента незабавно и позволява на оператора лесно, удобно и без забавяне да направи своята поръчка“, добавиха българските специалисти.

Резервни части, като смукатели или филтри, се предлагат в много различни, но изключително подобни варианти. В миналото голяма част от тези малки различия са били забелязвани единствено от много опитни специалисти. С Easy Order и интелигентното обектно разпознаване обаче, точният машинен компонент може да бъде идентифициран незабавно. Това решение е изключително полезно и в случаите, когато е належаща замяна на определена част или консуматив, които машиностроителите рядко се налага да поръчват.

„Всичко, от което се нуждаете, е смартфон, с помощта на който мигновено могат да бъдат поръчани необходимите резервни части, даже докато стоите пред машината, при това без да имате някакви по-задълбочени познания. Дори е възможно приложението да идентифицира частта, докато машината все още работи. А това прави процеса по сервизиране много по-лесен, бърз и гъвкав“, коментираха от Трупмф.

Процесът по разпознаване на обектите работи на базата на изкуствена невронна мрежа. TRUMPF непрекъснато разширява тази мрежа, добавяйки нови изображения на различни елементи от реални производствени среди, за да обогати възможностите за идентификация на системата. Тя използва тази селекция от снимки, за да разработи алгоритми за разпознаване на отделните машинни компоненти.

Повече информация за Трумпф България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Трумпф България, Trumpf

Сподели

Още от 3D технологии / IoT