Сподели

Belimo предлага пълна гама от продукти, разработени в съответствие с концепцията за Интернет на нещата

07 август 2019 г.

От времето на своята поява концепцията за Интернет на нещата (Internet of Things – IoT) трансформира нашия свят, свързвайки огромен брой устройства, правейки по този начин живота ни по-лесен, по-безопасен, по-удобен и много по-различен. Производителите от всяка техническа област адаптират своите продукти, така че те да са в унисон с тази промяна. Заемайки водещо място в областта на средствата за автоматизация на ОВК системи, швейцарската компания Belimo предлага пълна гама от интегрирани в облак IoT продукти, информираха за Инженер.bg от Белимо България.

Гамата от IoT продукти на Belimo включва многофункционални вентили Belimo Energy Valve, клапи и изпълнителни механизми с възможност за свързване през Ethernet. Всички тези устройства са с възможност за обмен на данни и са интегрирани в облака на Belimo - Belimo Cloud.

Belimo Energy Valve

Belimo Energy Valve е многофункционален вентил, разработен в съответствие с концепцията за Интернет на нещата (Internet of Things – IoT). Той обединява двупътен регулиращ вентил, обемен разходомер, сензори за температура и задвижващ механизъм с интегрирана логика в едно удобно и лесно за монтаж изделие. „Интегрирането на вентила в облака на Belimo разширява неговите възможности и осигурява управление, оптимизация и наблюдение на изразходваната енергия. Това спомага за подобряване работата както на отделните елементи, така и на системата като цяло, и допринася за постигане на оптимална производителност“, коментираха от Белимо.

Характеристиките на Belimo Energy Valve, включват:

- Поддържане на зададените стойности за ΔТ и дебит, като данните могат да бъдат актуализирани дистанционно;

- Получаване на точен и ясен отчет за работните характеристики на системата;

- Осигурена онлайн техническа поддръжка;

- Автоматично онлайн актуализиране на софтуера;

- Съхраняване на цялата история на вентила и на неговите работни характеристики, както и непрекъснат достъп до всички данни през целия му срок на експлоатация;

- Удължена гаранция до 7 години, благодарение на връзката с облака на Belimo.

Belimo Energy Valve са лесни за оразмеряване и инсталация вентили, които осигуряват на потребителите икономия на енергия, благодарение на автоматичното хидравлично балансиране. Те гарантират прозрачност по отношение на изразходваната енергия за отопление и охлаждане, както и ефективна работа на системата, дължащо се на вградения ΔТ мениджър“, заявиха от Белимо.

IoT изпълнителни механизми

Изпълнителните механизми на Belimo, разработени съобразно концепцията за IoT, са оборудвани с два сензорни входа за наблюдение на пасивни или активни входни величини, като температура, налягане, влажност, качество на въздуха или аналогови измервания. Отчетените от сензорите стойности, съхранявани в облака на Belimo, могат да се използват от различни уеб приложения с цел оптимизиране на производителността на системата и подобряване комфорта на потребителите.

Облакът Belimo Cloud осигурява точка за достъп, посредством която различните потребителски приложения могат да получат информация за ефективността на изпълнителните механизми и за стойностите, отчетени от свързаните към системата сензори. Всичко това може да се случи от всяко място и по всяко време.

Изпълнителните механизми разполагат с приложно-програмен интерфейс (API), който позволява бърза връзка с използваното от потребителя уеб приложение. Те са с вграден уебсървър и осигурен достъп до приложения посредством BACnetIP обекти или регистри на Modbus TCP.

Гаранционният срок на изпълнителните механизми е 5 години.

Повече за IoT продуктите на Belimo, бихте могли да научите от приложеното видео. Приятно гледане!

Повече информация за Белимо България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материалБелимо България, Belimo

 

Сподели

Още от 3D технологии / IoT