Сподели

Бимекс Лимитид: Използвайте възможностите на роботи Kawasaki с 3D инструмента за симулации K-Virtual

08 декември 2020 г.

 

 

Kawasaki Robotics разшири портфолиото си от роботи за заваряване с нови хардуерни и софтуерни решения, които са подходящи за по-малки размери на партидите и осигуряват гъвкаво производство. „Компактната клетка за електродъгово заваряване K-ARC Basic и интуитивният 3D инструмент за симулации K-Virtual правят автоматизацията на заваръчните процеси по-лесна, по-гъвкава и по-рентабилна“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от доказаната компания Бимекс Лимитид, която предлага системите и решенията на Kawasaki Robotics на българския пазар.

K-ARC Basic Single на Kawasaki Robotics е цялостно решение за роботизирано електродъгово заваряване, което осигурява пълно автоматизиране на процесите в компактна работна клетка за заваряване. Всичко, което е необходимо, е първоначална настройка и производството може да започне, т.е. не се изискват допълнителни монтажни работи. Решението е предвидено за MIG и MAG заваряване и използва робота за електродъгово заваряване BA006N на Kawasaki Robotics и други висококачествени компоненти. Клетката се предлага със заваръчно оборудване на различни водещи производители, като например Kemppi. Включени са модул за безопасност Cubic-S на Kawasaki Robotics, комплект от бързоизносващи се части и стартов комплект на Siegmund. При необходимост са налични и допълнителни опции.

„K-ARC Basic е здраво, гъвкаво и изключително лесно за използване решение. Програмирането и обслужването на клетката отнемат мално време. Това означава, че с минимални усилия е възможно да се постигне максимална скорост на заваряване, минимално количество пръски и практически липса на всякакви корекции. Затова K-ARC Basic е оптимално решение за първа стъпка към автоматизацията на заваръчните процеси, дори за малки и средни компании“, поясниха от Бимекс Лимитид.

K-Virtual: Интуитивна 3D симулационна платформа за роботи на Kawasaki

С 3D инструмента за симулации K-Virtual компанията Kawasaki Robotics предлага и ново софтуерно решение за ефективно проектиране, практично решение за симулация на роботи и удобно офлайн програмиране. K-Virtual се предлага в няколко версии – от Basic до Expert – и е оптимизиран за различни приложения, например за електродъгово заваряване. „По този начин компаниите са в състояние да използват напълно възможностите на своите роботи Kawasaki в рамките на индивидуалните решения за автоматизация – от първоначалната инсталация до препрограмирането и реинженеринга на производствените съоръжения“, допълниха от Бимекс Лимитид.

Инструментът K-Virtual е базиран на технологията Fastsuite Edition 2 на CENIT и е оптимизиран за използване с роботи и оборудване на Kawasaki. С негова помощ могат да бъдат преобразувани данните за производствени съоръжения от всякакъв тип, като се осигурява прецизно проектиране и планиране с висока степен на точност. K-Virtual Arc Edition осигурява изключително интуитивно програмиране на траекториите на електрическата дъга, оптимизира ги автоматично и намалява до минимум необходимото време.

Повече информация за Бимекс Лимитид ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Бимекс Лимитид, Kawasaki Robotics

Сподели

Още от 3D технологии / IoT