Сподели

БР Техника: Интелигентен софтуер и хардуер за индустриален IoT на Bosch Rexroth свързва ефективно в мрежа

12 януари 2018 г.

 

Bosch Rexroth е утвърден производител на средства и системи за автоматизация, които са в основата на следващата индустриална революция, позната като Industry 4.0. Благодарение на изключително широкото си портфолио и дългогодишния си опит, компанията е в състояние да предлага най-добрите решения за автоматизация. „Софтуерът IoT Gateway V2 за мрежови интерфейс е прецизно и рентабилно решение, което осигурява ефективно свързване в мрежа на ново и съществуващо оборудване. С многото си нови функции и хардуер, софтуерът V2 за IoT Gateway повдига нивото на мрежовата експлоатация на машини и инсталации до предела на съвременните технологични възможности“, информираха за ДигиталнаИндустрия.bg от фирма Бюро за Развитие Техника (БР Техника), основен търговски партньор и официален сервизен център за България на Bosch Rexroth.

Тайната на Интернет на нещата е в софтуера. Без него нямаше да има умни устройства и облачни услуги. Новият софтуер IoT Gateway V2 пристига с много нови възможности за свързване. Новият хардуер от своя страна, позволява конфигурируема и мащабируема концепция за една или повече машини и може да се използва както за съществуващо оборудване, така и директно при производството на оригинално оборудване. За да има възможност да оцени напълно състоянието и процесите в производството, потребителят може да свърже допълнителни сензори, контролери на други производители и IT системи от по-високо ниво. Друга нова характеристика е Device Portal съвместна разработка на Rexroth и Bosch Connected Industry, който осигурява централизирано управление на разпределени инфраструктури.

Данните са ключов момент за оптимизиране на общата ефективност на оборудването (OEE). Мрежовият интерфейс IoT доближава компаниите до стратегическата цел за свързване в мрежа на всички машини и системи с цел постигане на прозрачност на процесите, оценка и непрекъснато усъвършенстване. „Производителите на оригинално оборудване и крайните потребители изискват бързо работещи решения за свързване на нови машини и ефективни решения за модернизация на съществуващите. Новият IoT интерфейс позволява и на двата вида потребители бързо да свържат ново и съществуващо оборудване само в няколко стъпки.

За да осигури достъп до производствени и машинни данни, уеб-базираният конфигурируем инструмент може да бъде свързан към голямо разнообразие от сензори, сървъри и контролери чрез така наречените приложения“, коментираха от БР Техника. „Освен компактния и здрав многофункционален мултисензор CISS на Bosch, се поддържат комуникационни протоколи OPC UA, предшествениците OPC DA и други системи за управление на трети производители, включително Beckhoff CX и Allen Bradley/Rockwell ControlLogix. Трансферът на данни за анализ и оценка се осъществява чрез приложения, които в допълнение към разнообразните облачни услуги поддържат също MES системи и предлагат услугата Generic REST“, допълниха от доказаната българска инженерингова и търговска компания.

Избор на хардуер в зависимост от потребностите

Софтуерът за мрежовия интерфейс може да се използва на различни хардуерни платформи за да персонализира индустриалния IoT. Освен вградения контролер XM от Rexroth, сега се предвижда новото поколение индустриални компютри PR на Bosch Rexroth да са програмно базирани на Linux с WiFi, USB и локален HDMI интерфейс.

Управление, архивиране на данни и разработка на приложения

Новата функция Device Portal, която е разработена в сътрудничество с Bosch Connected Industry позволява на производителите на оригинално оборудване, доставчиците на услуги и крайните потребители ефективно и дистанционно да управляват копия на IoT Gateway. Също така е възможно да се интегрира такъв интерфейс в съществуващите системи за управление.

Повече информация за Бюро за Развитие Техника ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!

Източник на снимковия материал: БР Техника, Bosch Rexroth

Сподели

Още от 3D технологии / IoT