Сподели

CI Server, заедно с облачната услуга на Yokogawa, осигурява максимална сигурност на производствените Ви данни

25 март 2022 г.

 

 

 

Доказаният японски производител на измервателни средства и решения за индустриална автоматизация Yokogawa Electric Corporation обяви, че през март 2022 г. пуска на световните пазари обновената версия на своя колаборативен информационен сървър (CI Server R1.02), съобщиха за Инженер.bg от българския клон на дружеството. Услугата е част от семейството продукти OpreX Control and Safety System и ще се предоставя  чрез облачната платформа на компанията – Yokogawa Cloud. „От пазарния си дебют през 2021 г. CI Server е внедрен в стотици заводи по целия свят, интегрирайки и обработвайки всички видове данни от тяхното оборудване и системи. Така операторите разполагат с мощен инструмент, чрез който максимално да оптимизират и улеснят управлението на производствените си дейности“, коментираха от Йокогава - Клон България.

Благодарение на интеграцията на всички производствени данни в дадено предприятие, колаборативният информационен сървър се използва и с цел отдалечен мониторинг и контрол от всяка точка, за да се повиши ефективността на работните процеси. „За да помогне на клиентите си драстично да намалят натоварването си при проектирането, поддръжката и управлението на своето оборудване и инфраструктура, Yokogawa разработи подобрена версия на CI Server, давайки възможност за работа и в облак, в допълнение към конвенционалната системна конфигурация в локална среда“, допълниха българските специалисти.

„От март т.г. нашите клиенти могат да използват новото софтуерно решение в PaaS формат, който съчетава Yokogawa Cloud, софтуерен лиценз и поддръжка. Така интегрирайки в производството си комбинацията от CI Server, заедно с облачната ни услуга, те ще осигурят максимална степен на защита на техните данни“, допълниха от Йокогава България.

Какви са предимствата на на CI Server?

Ключово предимство при прилагането на колаборативния информационен сървър на Yokogawa е възможността за по-бърза и ценово оптимизирана реализация на проекти. Изпълнението на CI Server в облачна среда позволява намаляване на броя на компютрите, както и на други типове подобен хардуер, характерен за заводите. По този начин отпадат стъпките, свързани с проектиране и конфигуриране, необходими за настройката на този хардуер, и се ускорява разработването на проекти, при това с по-ниски разходи.

С намаляването на използвания хардуер в дадено предприятие се редуцира и натоварването по поддръжката. Софтуерната платформа може също да отговори на всички бъдещи промени в операционната среда, тъй като с новата версия на CI Server потребителите ще могат да увеличават капацитета за своите облачни операции. Освен това, Yokogawa предлага решението с включени актуализации на операционната система, управление на антивирусен софтуер и услуги за наблюдение на сигурността, които допълнително помагат на операторите да подобрят безопасността и ефективността на своите процеси.

„CI Server, в комбинация с Yokogawa Cloud, е за всички, които търсят решение за обработка и интеграция на данни от различни индустриални източници, осигуряващо по-високи нива на автоматизация. Софтуерната услуга е разработена с изключително широк обхват на приложение – от нефтохимическа, химическа и фармацевтична индустрия, през енергетика и ВЕИ сектора, до производството на целулоза и хартия, хранителни продукти, пречистване на води и мн.др.“, допълниха от българския клон на японското дружество.

Повече информация за Йокогава България, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Yokogawa, Йокогава България, pixabay.com

Сподели

Още от 3D технологии / IoT