Сподели

Газтерм: Itron засилва позициите си в областта на IoT технологиите чрез придобиването на Silver Spring Networks

12 юни 2018 г.

Компанията Itron, световен лидер в производството на високотехнологична измервателна техника за газ, вода и електричество, технологии за контрол, комуникационни системи и софтуер, обяви приключването на сделката по придобиването на Silver Spring Networks, съобщиха за Инженер.bg от фирма Газтерм, партньор на Itron у нас. „Придобиването на Silver Spring Networks дава възможност на Itron да разшири предлаганите решения, да увеличи своя темп на растеж и иновациите с оглед разширяване на пазарните си позиции в области, свързани с изграждането на умни градове и с Интернет на нещата (IoT)”, допълниха от Газтерм.

"Присъединяването на Silver Spring Networks идва в момент, в който сме свидетели на динамична промяна в индустрията. Ютилити компаниите и градовете се ориентират към инвестиране в технологии с IoT и осигуряване на по-добра свързаност, с цел намаляване на оперативните разходи, подобряване на услугите и създаване на нови възможности за приходи", коментира г-н Филип Мезей (Philip Mezey), президент и главен изпълнителен директор на Itron.

Обединяването на двете компании носи много предимства за техните клиенти. Интегрирането на решенията на Silver Spring Networks, включително и тези за интелигентно улично осветление, в широкото портфолио на Itron, позволява на потребителите да се възползват от опита на двете дружества в предоставянето на интелигентни решения в ютилити сектора, изграждането на интелигентни градове и Интернет на нещата.

„Itron е компания, която работи целенасочено в посока развитие на отворените стандарти за свързване и автоматизация. Опирайки се на солидна партньорска мрежа, компанията активно подкрепя инициативите, свързани с развитие на IoT и осигуряване на по-надеждно, ефективно и сигурно свързване на отделните устройства“, коментираха от Газтерм.

"Обединяването е огромна крачка напред за Itron и за растежа ни като компания", заявява Мезей. "То е в унисон със стратегията на компанията за предоставяне на иновативни решения за управление на енергийните и водните ресурси. Убедени сме, че съчетаването на инженерния талант, водещите технологии и задълбочените познания на двете дружества, ще ни позволи да предложим на клиентите много нови, по-добри решения“, допълва главният изпълнителен директор на Itron.

Silver Spring Networks вече е изцяло дъщерно дружество на Itron, което оперира под името Itron Networked Solutions.

Повече информация за Газтерм ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Газтерм, Itron, pixabay.com

 

 

 

Сподели

Още от 3D технологии / IoT