Сподели

GreMa 3D представи бъдещето на стоматологичната практика – 3D принтерите RAYSHAPE, на B2B иложение

03 юли 2023 г.

 

 

Наскоро в Интер Експо Център – София (ИЕЦ) се проведе 57-ото издание на международното изложение Булмедика/Булдентал/Дерма & Eстетика. По време на събитието изложбеният център се превърна в ключова локация за специалисти и компании от България и чужбина, опериращи в медицинския, денталния и козметичния сектор. Бизнес форумът е посветен на технологичния напредък и интегрирането на високотехнологични съвременни решения в сферата на здравеопазването, а изданието му през т.г. постави съществен фокус върху 3D технологиите – бяха представени актуални решения, базирани на технологии от ново поколение, техните приложения и предимства в медицинския, денталния и естетичния сектор. В контекста на това пазарно направление се открои участието на GreMa 3D – бързоразвиваща се търговска и инженерингова компания в областта на 3D технологиите. В следващите редове ще Ви разкажем любопитни подробности за иновативните решения на RAYSHAPE, които българските професионалисти представиха по време на Булмедика/Булдентал/Дерма & Eстетика.

Представителите на GreMa 3D имаха щанд в зала 2, на който с радост отговаряха на многобройните въпроси на посетителите. По време на бизнес форума екипът на GreMa 3D представи 3D принтерите Shape 1+ Dental и Edge 1, разработени по собствена технология на техния доверен партньор RAYSHAPE. Демонстрацията на тези решения осигури добавена стойност на професионалистите от областта на денталната медицина, които имаха възможността да се убедят нагледно в предимствата на висококачествените решения за 3D печат, подплатени с подробни технически пояснения от страна на специалистите от GreMa 3D.

Ето какво разказаха експертите за новаторското и надеждно оборудване на RAYSHAPE:

3D принтер Shape 1+ Dental – оптималният избор за дентални специалисти

„Shape 1+ Dental е професионален 3D принтер с технология Plug-and-Play* и безпроблемна поддръжка. Той е оборудван с издръжлив индустриален DLP източник на светлина с дълъг експлоатационен срок, който предотвратява необходимостта от периодичен ремонт или подмяна на оптичните компоненти. Shape 1+ Dental съчетава най-добрите в класа си скорост, прецизност и производителност и се отличава с бърза възвръщаемост на инвестицията и високо качество на изработка. Благодарение на DLP** технологията е възможно изображението да бъде незабавно експонирано върху целия слой, при това с безкомпромисна прецизност. Това го прави оптимален избор за клиники и лаборатории“, информираха от българското дружество.

Shape 1+ Dental е подходящ за над 20 стоматологични приложения, сред които:

 • Дентални модели;
 • Гингива;
 • Индивидуални матрици;
 • Темпорални (временни) протези;
 • Отливки;
 • Шини/нощни протези;
 • Прозрачни алайнери;
 • Дигитални зъбни протези и др.

 

„Shape 1+ Dental поддържа отворена система за материали. Тя позволява комбинирането на 3D принтерите със смоли и материали на трети страни. Тази серия предлага едни от най-бързите на пазара машини за 3D печат на дентални приложения, използвайки стъклена оптична леща, която работи при високи температури без деформация. Това е основа за прецизна и стабилна експозиция. Оптичният DLP механизъм има 92% пропускливост на светлината, което гарантира висока мощност и равномерно излъчване на светлината. Постига се чрез интегриране на два усъвършенствани DMD (Digital Micromirror Device – цифрово микроогледално устройство) чипа“, продължиха специалистите.

Предимствата на Shape 1+ Dental включват:

 • Съвременен дизайн;
 • Бърз и универсален печат;
 • Лесен за употреба;
 • Интуитивен интерфейс;
 • Вграден въздушен филтър.

 

Edge 1 – професионален 3D принтер за стоматологични приложения

„3D принтерът Edge 1 е оборудван с удобен за потребителя 7'' сензорен екран и платформа за изграждане, която позволява чисто и бързо принтиране на модели. Той е подходящ за различни дентални приложения – 3D печат на алайнери, учебни модели, протези, шини и др. Edge 1 е решение от ерата на дигиталната стоматология, което осигурява бързина, точност, прецизност и високо качество на 3D печата. Отворената система за материали позволява съвместимостта му с продукти на водещи производители“, поясниха специалистите.

Принтерът Edge 1 се отличава с:

 • Лесна употреба;
 • Отворена система за материали;
 • Икономичност и ефективност;
 • 8.9'' 4K монохромен LCD екран;
 • Размер на пиксела: 50 μm;
 • Висока скорост, точност и качество на печат за впечатляващи резултати;
 • Съвпадение при сканиране до 90%.

 

„Главното табло за управление се базира на мощен двуядрен ARM чип Cortex A9 на NXP-Freescale с основна честота 1 GHz, 1 GB RAM и 8 GB ROM памет. Edge 1 гарантира безпроблемна работа, както и висока и стабилна производителност за качествени резултати. 3D принтерите от тази серия разполагат с високоефективна охлаждаща система, която оптимизира функционалността на източника на светлина и удължава експлоатационната годност на машината за 3D печат. Технологията на RAYSHAPE гарантира, че LED чипа винаги работи при безопасна температура”, допълниха от GreMa 3D.

*Plug-and-Play е технически израз, характеризиращ компютърна система, която позволява употребата на електронно устройство веднага след свързването му към компютъра.

**DLP (Digital Light Processing) е технология за 3D печат, използвана за бързо производство на фотополимерни части. Тя е много подобна на SLA с една съществена разлика – когато SLA машините използват лазер, който проследява слой, DLP машината се базира на проектиран източник на светлина, за да втвърди целия слой наведнъж.

Повече информация за Грейт Мастър ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: GeMa 3D (Грейт Мастър), Интер Експо Център – София (ИЕЦ), RAYSHAPE, canva.com

Сподели

Още от 3D технологии / IoT