Сподели

GreMa 3D: Иновациите на Scantech в областта на 3D сканиращите технологии „изстрелват“ инженерната професия в бъдещето

08 юни 2023 г.

 

 

„Scantech е пионер в разработката на ръчни 3D визуални устройства, а впоследствие и на 3D автоматизирани системи за измерване. Тя е една от първите високотехнологични компании в света с развойна и производствена дейност в областта на 3D скенерите и софтуерните решения за обработка на данни. Целта на Scantech е да се промени индустрията – навлизане и развитие на Индустрия 4.0 чрез дигитализация на процесите. Това безспорно ще доведе до преквалифициране и по-качествено усвояване на интелектуалния потенциал на инженерите и цялостен напредък във всеки аспект от обществения живот – екологичен, икономически, личен, професионален и технологичен“, коментираха пред ДигиталнаИндустрия.bg от GreMa 3D, официален партньор на Scantech за българския пазар. В следващите редове ще Ви разкажем любопитни подробности за бранда, превърнал се в еталон за „компания от бъдещето“.

Продуктите на Scantech се предлагат в повече от 60 държави и региони, обслужвайки над 5000 предприятия. Широкото разпространение на продуктите на компанията е вследствие от висококачествения асортимент, дистрибуторската мрежа от доказали се професионалисти и компетентните ѝ международни екипи за продажби и техническа поддръжка. Благодарение на тях Scantech предоставя високотехнологични 3D решения за сканиране, измерване, обратен инженеринг, образователни и академични цели по целия свят. Оборудването на китайския производител намира приложение в предприятия и изследователски институции като COMAC, BMW, Volkswagen, GM, Apple, Siemens, JCB и Sоny.

Българското търговско и инженерингово дружество GreMa 3D (Грейт Мастър) е част от дистрибуторската мрежа на Scantech. В резултат от партньорството между двете фирми, пазарът у нас има достъп до тези иновативни решения за 3D сканиране. „Оборудването на бранда, в комбинация с нашите компетенции в областта и ангажиментът ни да проправяме пътя на Индустрия 4.0, „чертаят“ пътя за навлизането на българската индустрия в нова ера“, коментираха от компанията.

Още от основаването си, Scantech бързо развива собствените си технологии за 3D цифрови измервателни системи и разраства пазарния си обхват. „Това се дължи на квалифицираните специалисти и иноватори в екипа на компанията и на непрекъснатия им принос в научно-изследователската и развойната дейност“, поясниха още от GreMa 3D.

Продуктова гама: Scantech – марката, която съчетава качество и иновация в 3D оборудване от ново поколение

„Нашата продуктова линия обхваща следните категории: ръчни 3D скенери, проследяващи 3D скенери, автоматизирани системи и софтуерни продукти за обработка на данни. Решенията ни намират широко приложение в сферите на космическата промишленост, автомобилния/железопътния транспорт, машинното производство, медицинските грижи и рехабилитацията, цифровите изкуства (кино и телевизия), образованието и изследванията, защитата на културното наследство, 3D печата и VR/AR (виртуална/добавена реалност). Клиентите ни са от целия свят. Доставяме продуктите си в държави като: Германия, САЩ, Обединеното кралство Великобритания, Япония, Норвегия, Южна Корея, Турция, Русия, Австралия, Чехия, Ирландия, Канада, Мексико, Чили, Аржентина, Унгария, Тайланд и Виетнам“, коментира г-н Бартош Котусевич (Bartosz Kotusiewicz), мениджър „Дистрибуция“ за Централна и Източна Европа на Scantech.

Scantech помага на компаниите да реализират оптимизирани по отношение на качеството и ефективността решения, разширявайки обхвата на 3D дигитализацията.

Еволюционно продуктите на компанията следват следната хронологична линия:

Първоначално компанията разработва ръчни 3D скенери Scantech. Това са безконтактни метрологични системи, които използват лазерна или базирана на структурирана светлина технология за сканиране. Собствената изпитателна лаборатория на компанията гарантира високото качество на технологията, а развойната ѝ дейност в областта  нейната иновативност. Scantech патентова лазерна технология, базирана на насочени лъчи синя светлина (б.ред. конвенционално светлината е червена). Впоследствие надгражда продуктовата си гама, добавяйки проследяващи 3D скенери от серията TrackScan. Те са разработени на базата на нова 3D технология за снемане на информация и получаване на точни 3D данни без маркери. Усъвършенстването на оборудването следва естествен ход на развитие по посока автоматизация на решенията.

„Автоматизираните системи представляват роботизирана конфигурация от 3D сканиращи устройства, които позволяват едновременно сканиране от всички страни на обекта без необходимост от човешка намеса. Това е сериозно предимство за развитието на индустрията и бизнес успеха на компаниите“, категорични са още от българското дружеството.

На този етап, на дневен ред пред Scantech стои оптимизацията на разработените технологии. Инженерите ѝ работят активно в посока подобряване на параметрите и характеристиките на 3D сканиращите устройства и системи, които предлагат на пазара. „Това от своя страна ще доведе до по-бързо сканиране, по-висока резолюция, по-обстойна и функционална обработка, по-голяма рентабилност и още по-широк спектър от приложения, при това постигнати в съвсем кратък срок“, разказаха от GreMa 3D.

Оборудването на Scantech е предназначено за метрологични изследвания, обратен инженеринг, създаване на дигитални близнаци и цялостна оптимизация на инженерната дейност.

Очаквайте продължение!

Предстои да навлезем в „дълбините“ на технологичните аспекти на оборудването Scantech. Следете виртуалните страници на ДигиталнаИндустрия.bg, за да научите допълнителни подробности за 3D сканиращите устройства, системи и специализирани софтуерни продукти, собствено производство на компанията.

Повече информация за Грейт Мастър ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: GreMa 3D (Грейт Мастър), Scantech

Сподели

Още от 3D технологии / IoT