Сподели

GreMa 3D: Оборудването, разработено от UnionTech, гарантира безкомпромисен 3D печат за устойчиво и ефективно производство

08 април 2024 г.

 

 

„Фирма UnionTech е създадена през 2000 г. и е една от първите компании, положили основите на 3D технологиите и утвърдили ги като индустрията, която познаваме днес. Благодарение на новаторския си подход, китайският производител се гордее със своя голям пазарен дял, широко промишлено влияние и разпознаваемост на марката, асоциирана с качество и иновации. Щастливи сме да си партнираме с доказан лидер в областта, какъвто е UnionTech, както и да имаме възможността да сме техен официален дистрибутор за България и Румъния“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от GreMa 3D, българско търговско и инженерингово дружество, мотивирано да утвърждава концепцията за устойчиво производство, заложена в развитието на 3D технологиите. В следващите редове ще Ви разкажем повече за дейността на UnionTech и за асортимента от високотехнологични решения в продуктовия каталог на българските специалисти.

Производството на UnionTech затваря цикъла на 3D печата, обхващайки висококачествени и надеждни композитни материали, софтуерни продукти и широка гама от 3D принтери, базирани на различни технологии. Високото качество и новаторският подход на специалистите позволяват на компанията да извоюва голям пазарен дял. Решенията на UnionTech са широко разпространени в космическата индустрия, електрониката и електрическите уреди, стоматологията, медицината, културата и изкуството, образованието, обувната промишленост, архитектурата, автомобилостроенето, прототипирането и др.

GreMa3D се старае да предлага на клиентите си отворени системи, именно каквито са и продуктите на UnionTech. Това означава, че те не са ограничени откъм избора на материал и осигуряват достъп до пазарното многообразие от материали, независимо от техния производител.

„Всеобхватният подход на UnionTech, даващ възможност за цялостно интегриране на адитивното производство в рамките на бизнеса, ги отличава и „изстрелва“ до следващото пазарно ниво. Оптимизираните параметри и характеристики на технологиите и материалите, които от компанията създават, превръщат марката в предпочитан избор. Благодарение на партньорството ни с тях, можем да предоставим на клиентите ни 3D принтери на световно ниво“, коментира г-н Андрей Дуницов, управител на GreMa 3D.

UnionTech: Всичко необходимо за безкомпромисен 3печат

Софтуер за 3D печат

От UnionTech са разработили два софтуерни продукта за подготовка и обработка на данните, необходими за реализирането на 3D принтирани изделия – Polydevs и Unionfab ONE.

„Професионалният софтуер Polydevs извежда подготовката на данни за адитивно производство до ново ниво на ефективност по отношение на разходите. Интуитивният потребителски интерфейс улеснява процеса по подготовка на 3D CAD модел, а функционалността и високоскоростната обработка на информацията ускоряват подготовката на модел за печат, гарантирайки превъзходно качество, ефективност и надеждност“, обясниха от българското дружество.

„Unionfab ONE е безплатен за изтегляне софтуер, който опростява процеса и подобрява качеството на 3D печат чрез интегриране на хардуер и софтуер и интелигентни настройки на параметрите. Той с основание може да се определи като отлично решение за автоматизация на индустрията за 3D печат и разширяване на инженерните възможности“, продължиха коментара си специалистите.

Материали за 3D печат

През 2015 г. UnionTech създаде дъщерната си компания Synthestic за производство на 3D печатни материали. Дружеството разполага със специализирана лаборатория, фокусирана върху научноизследователска и развойна дейност в областта. Високотехнологичното оборудване и специалистите, работещи в нея, позволяват провеждането на задълбочени проучвания върху пазара, потребителските нужди и развитието на технологиите. Резултатът е създаване на висококачествени материали с подобрени параметри и характеристики, които отговарят на повишените изисквания на широк спектър от индустрии. Разработката на материали е насочена в две направления –  стереолитографска смола за SLA технология на 3D печат и DLP & LCD материали.

Принтери за 3D печат

Инженерите от UnionTech са разработили 3D принтери от висок клас, базирани на различни технологии за 3D печат, включително:

Серия SLA 3D принтери: SLA (Stereo lithography Appearance) е технология за стереолитография, член на фамилията процеси за фотополимеризация за адитивно производство. SLA принтерите използват UV лазери като източник на светлина за селективно втвърдяване на полимерна смола;

Серия DLP 3D принтери: DLP (Digital light processing), в превод цифрова обработка на светлината, е технология, базирана на фотополимеризация във вана за адитивно производство. При обработката на цифрова светлина (DLP) се използва цифров проектор като източник на UV светлина за втвърдяване на смолата слой по слой;

Серия LCD 3D принтери: Принтерите с течнокристален дисплей (LCD) използват светодиоди, излъчващи през LCD екран като източник на UV лъчи;

Серия SLM 3D принтери: Технологията SLM, известна също като селективно лазерно топене, е подобна на SLS, тъй като се използва лазер за стопяване и втвърдяване на метален прах в определена област, който след това се формова слой по слой. Тя се използва главно в индустрията и има изключителни технически предимства в области, изискващи изработването на сложни форми, персонализирани медицински части и автомобили.

В продуктовия каталог на GreMa 3D са включени 3D принтерите от серията RSPro на UnionTech, която включва модели за прецизна изработка на детайли с много високо качество на покритието на повърхността. Тяхната работа е базирана на SLA технология. Подходящи са за производство в малки до средни обеми. „RSPro600 2.0 е индустриален широкоформатен стереолитографски 3D принтер – ново поколение в 3D печата. Моделът е съвместим с различни материали и е предназначен за 3D печат на малки партиди с висока ефективност, точност и стабилност. RSPro800 2.0 е оптимален избор за малки и средни предприятия, нуждаещи се от прецизни компоненти с висококачествено покритие.

„3D принтерът RSPro1400 разполага с иновативна система за двойно лазерно сканиране, позволяваща производството на големи, прецизни и висококачествени части при скорости, подходящи за масово производство. А RSPro2100 е решението, което отговаря на нарастващата нужда от широкоформатен печат в автомобилния и аерокосмическия сектор, както и производството на домакински уреди, осигурявайки изключителна прецизност, последователност и висока добавена стойност“, допълниха още от GreMa 3D.

Повече информация за Грейт Мастър ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: GreMa 3D (Грейт Мастър), UnionTech, canva.com

Сподели

Още от 3D технологии / IoT