Сподели

GreMa 3D: Системите TrackScan на Scantech разширяват цялостните ни услуги в 3D сканирането на световно ниво

07 март 2024 г.

 

 

В средата на януари 2024 г. специалисти от екипа на Scantech посетиха своите партньори от GreMa 3D – водещо българско търговско и инженерингово дружество, опериращо в сферата на 3D технологиите за сканиране и печат. „Благодаря на всички от екипа на Scantech 3D Scanner за довереното партньорство. Бих искал да изкажа специални благодарности на професионалистите, с които имахме удоволствието да се срещнем на живо. Съвместно обиколихме голяма част от клиентската ни база и направихме много демонстрации, като сканирахме обща площ от над 200 m2. Чуждестранните ни колеги проведоха специализирано обучение за работа с TrackScan, благодарение на което нашият екип придоби нови знания и умения по отношение на решенията за 3D сканиране от най-ново поколение“, коментира инж. Андрей Дуницов, управител на GreMa 3D, пред ДигиталнаИндустрия.bg. В следващите редове ще Ви разкажем любопитни подробности за системите за оптично проследяване на Scantech, които са част от обширния продуктов каталог на GreMa 3D.

Бизнес стратегията ни включва паралелно развитие в няколко направления. От една страна, се стремим да се утвърдим като коректен и експедитивен доставчик на съвременно оборудване в областта на 3D технологиите, който осигурява освен съществено конкурентно предимство на своите клиенти и съпътстваща подкрепа в процеса по въвеждане в експлоатация на машините. От друга страна, развиваме своите умения и компетенции с цел повишаване на качеството на инженеринговите услуги, които изпълняваме. Отделно, поемаме ангажимент към разпространението на придобитите знания чрез презентации и демонстрации в учебни заведения. Вярваме в бъдещето на 3D технологиите, а приносът ни да запалим искрата към иновациите у подрастващите напълно оправдава инвестициите ни“, сподели управителят на GreMa 3D.

Нова сканираща система от Scantech

Серията TrackScan на Scantech се развива. Специалистите от екипа на компанията са разработили нова TrackProbe 3D сканираща система, която се състои от проследяваща i-Probe сонда и най-новия оптичен тракер i-Tracker. Системата е проектирана за изпълнение на метрологични дейности. „TrackProbe 3D е изключително прецизно оборудване, преносимо и лесно за използване, което осигурява висококачествени измервания както на малки детайли, така и на едрогабаритни части на големи разстояния и в тежки експлоатационни условия. Системата позволява извършването на 3D измервания с висока точност и гъвкавост и се използва в различни приложения, сред които: регулиране на приспособленията в предприятия, маркиране на еталони, извършване на геометрична и размерна проверка на инженерни машини“, поясниха от GreMa 3D.

Усъвършенстваната технология на новата оптична система за проследяване позволява непрекъснато измерване, безпроблемно и лесно движение на сондата. Местоположението на i-Probe може да бъде достигнато от всеки ъгъл, стига да попада в зрителното поле на камерите за оптично проследяване. Положението на i-Probe може да бъдат проследено от тракера и картографирано към координатните системи в реално време. Благодарение на това, системата е в състояние да измерва непрекъснато, без да е необходимо препозициониране.

Продуктов каталог, който обхваща впечатляващи предложения

GreMa 3D предоставя богат асортимент от високотехнологични 3D решения. Оборудването от серията TrackScan, достъпно за българските потребители, включва: TrackScan-P42, TrackScan-P и TrackScan-Sharp. Ето и техните предимства:

„3D системата TrackScan-P42 използва иновативна технология за измерване на оптично проследяване и висококачествено оптично оборудване. Тя извършва изключително прецизни динамични 3D измервания без маркери. Този преносим 3D скенер намира широко приложение в приложения, свързани с контрола на качеството, разработването на продукти, обратното инженерство и др.“, съобщиха българските специалисти. TrackScan-P42 е със свободно преминаване през множество работни режими, което прави системата гъвкаво и широкоприложимо решение. Системата поддържа три режима на сканиране, които дават възможност за 3D сканиране на различни зони.

„Оптичният 3D скенер може да се използва заедно с безжичната преносима сонда T-Probe за извършване на гъвкави измервания и предоставяне на високопрецизни 3D данни. Отворите, прорезите и сложните повърхности вече не са предизвикателство за производителите и инженерите. Серията от оптични 3D скенери TrackScan-P разполага с възможност за монтаж върху роботизирана ръка, за да се автоматизира процесът“, заявиха от Grema 3D.

Оптичното проследяване на 3D системата TrackScan-P позволява осъществяването на моментно 3Dсканиране. Потребителите могат да започнат да сканират незабавно, без да се налага да поставят маркери, което значително подобрява ефективността и намалява разходите.

TrackScan-P може прецизно да измерва части, без да се налага да се поставят референтни маркери. Системата за 3D измерване се състои от преносим 3D скенер и оптично проследяващо устройство E-Track. Тя е подходяща за 3D сканиране на големи обекти и намира широко приложение за: контрол на качеството, разработване на продукти, обратен инженеринг в индустрии като космическата, автомобилната, железопътната и др. „TrackScan-P е възможно да се използва с допълнителен модул за инспектиране на канали и машинно обработени отвори на щампи, части и др. Аналогично на TrackScan-P42 тя разполага с преносима сонда и процесът по 3D сканиране подлежи на автоматизация посредством монтаж върху роботизирана ръка“, информираха от българската компания.

TrackScan-Sharp, състоящ се от преносим 3D скенер i-Scanner и оптичен i-Tracker, е оптична 3D измервателна система от най-ново поколение, разработена от Scantech и предназначена за измерване на големи части или обекти. TrackScan-Sharp пренася оптичното 3D измерване на следващо ниво, като предлага разстояние за проследяване до 6 m, обемен обхват от 49 m3 и обемна точност до 0.049 mm (при 10.4 m3). Системата разполага с вграден процесор на i-Tracker за Edge Computing, 25 Mpx индустриални камери и интегрирани съвременни технологии. „TrackScan-Sharp е оптимално решение за измерване на големи по размер части или множество части едновременно. Работи и с допълнителен светлинен модул (T-Probe) за проверка на отвори и слотове. Тази 3D сканираща тракинг система е оптимално решение за ефективни и стабилни измервания с цел подобряване разработването на продукти, контрол на качеството и др.“, допълниха още от GreMa 3D.

Повече информация за Грейт Мастър ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: GreMa 3D (Грейт Мастър), Scantech, canva.com

Сподели

Още от 3D технологии / IoT