Сподели

Henkel и Origin отключват силата на адитивното производство с първия в света пожароустойчив материал за 3D печат

01 април 2020 г.

 

 

Откакто обединиха сили през февруари 2019 г., компаниите Henkel и Origin работят в тясно сътрудничество в разработката на иновативни материали, оптимизирайки процесите за печат, които разширяват досега познатите граници на адитивното производство. В резултат от тази колаборация, глобалният технологичен лидер Henkel разработи първия в света фотополимерен материал за 3печат, устойчив на пожар, дим и токсичност за промишлено приложение, с принтерите Origin One.

„Новият фотореактивен материал изцяло отговаря на международните стандарти за безопасност при пожар, дим и токсичност на пластмасите UL 94V-0 и водещи в индустрията вертикални изпитвания за реакция на огън. Иновативният продукт поставя нов праг на устойчивост на пожар, дим и токсичност при материалите за триизмерен печат, застъпени в много области на индустрията, включително авиационната, автомобилната и др.“, обявиха за ДигиталнаИндустрия.bg от Хенкел България, Лепилни технологии.

Чрез новата разработка Henkel цели да елиминира някои по-сериозни ограничения в адитивното производство. Чрез комбинацията между софтуер и химия, компанията бързо въвежда нов стандарт за качество на продукцията на пазара на 3D печат. С реализацията на своята отворена платформа за материали, Henkel вече работи директно с производителите на 3D принтери и доставчиците на индустриални системи.

Новият пожароустойчив материал е истински пробив в адитивното производство. „Разработката демонстрира силата на едно отворено партньорство и става възможна благодарение на уникалните възможности на принтера Origin One и отличния бизнес нюх на Henkel за бързи иновации“, коментираха от Хенкел, Лепилни технологии. „Технологията на Origin позволява да бъдат отпечатани най-различни видове материали чрез хардуер от световна класа, контрол над околната среда и софтуерни инструменти за фина настройка на процеса. А благодарение на технологията за програмируема фотополимеризация (P³), компанията може точно да оркестрира светлина, температура и други условия, автоматично оптимизирайки печата в реално време за възможно най-добри резултати“, обясниха още от българската фирма.

При развоя на новия фотополимер Origin успява да програмира своя принтер така, че да осигури условията на средата, необходими за втърдяването на материала, и то по начин, който да активира неговите иновативни химически свойства, създавайки 3отпечатани части, които поставят нов стандарт за пожарорезистентност. „От дълги години материалите са ограничаващ фактор в адитивното производство. С неуморните усилия на нашите учени и инженерни умове Henkel генерира нови технологии с бързи темпове и успя да нареди и това парче от пъзела“, заявиха в заключение от Хенкел, Лепилни технологии.

Във видеото Ви представяме нагледно иновативната разработка на Henkel и Origin – първия в света фотореактивен материал за 3печат, устойчив на пожар, дим и токсичност.

Повече информация за Хенкел България ЕООД, Лепилни технологии, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Хенкел България, Лепилни технологии, Henkel Adhesive Technologies, henkel.com, freepik.com, pixabay.com

Сподели

Още от 3D технологии / IoT